facebook

На Полтавщині в селі Писарівка сталася трагедія. На річці під час прогулянки по тонкому льоду потонули мама й дочка.

На Полтавщині в селі Писарівка сталася трагедія. На річці під час прогулянки по тонкому льоду потонули мама й дочка. Глава сім’ї лише під ранок виявив, що їх немає вдома. З початку року в Україні в водоймах потонули вже понад 50 осіб.

Детальніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Пішли гуляти по тонкій кризі
Село Писарівка Новосанжарського району зовсім крихітне. Його давно облюбували дачники, тут тихо, спокійно і красиво.

Приблизно три роки тому тут поселилася сім’я полтавців – Руслана і Роман. Їхня 22-річна дочка Люба залишилася жити в квартирі в обласному центрі, але у вихідні приїжджала провідати батьків. Так було і в п’ятницю, 29 січня.

“Дуже хороша, порядна сім’я. Роман із обох буквально пилинки здував. Він розповідав, що ввечері вони сіли повечеряти. Каже, дівчата мої були веселі, сміялися, так добре посиділи. А потім дочка каже, мовляв, мамо, ходімо прогуляймося”, – розповідає їхня односельчанка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Увечері не було морозу, йшов невеликий сніг. Будинок Руслани і Романа розташований якраз недалеко від річки Тагамлик. Там часто гуляють місцеві, на березі зроблено альтанку. Мабуть, у ній ще посиділи мама й дочка. А потім рушили на лід.

Руслана та Люба, взявшись під руки, вийшли на саму середину річки і рушили вздовж будинків. Кажуть, що вони досить багато пройшли по льоду, минули будинків десять. А потім опинилися в тому місці, яке старожили села вважають небезпечним, де завжди лід тонший. Він тріснув під їхніми ногами і обидві опинилися в холодній воді.

Сліди жінок вивели до річки
Руслан прокинувся приблизно о 5 годині ранку, виявив, що вдома немає ні дружини, ні дочки. Спочатку подумав, що вони зайшли до знайомих, може, засиділися до ранку. Набрав приятельку дружини, але та відповіла, що нікого в них не було.

Роман із сусідом кинулися на пошуки. Сліди, вже припорошені снігом, вивели їх до річки, потім на лід. Незабаром вони виявили провал. Тоді викликали рятувальників і поліцію.

“Рятувальники швидко їх знайшли. Спочатку дістали дочку, а потім маму. Зараз усе село шоковане такою трагедію. Не знаю, як Рома переживе все це. У них була єдина дочка. У Руслани три роки тому померла сестра, а раніше ще брат розбився на машині. Ховати її будуть у сусідньому селі, звідки вона родом, там лежать і її батьки”, – розповідає односельчанка.

Ховали дівчину у весільній сукні. Влітку Люба збиралася вийти заміж. Її наречений, дізнавшись про трагедію, приїхав у село. Односельці розповідають, що поки рятувальники витягали Любу, він сильно плакав.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій кажуть, що тільки за січень 2021 року в водоймах України потонуло 55 осіб, ще 39-ти вдалося зберегти життя.

Рятувальники також попереджають, що через мінливу погоду лід на річках України тонкий. Тому просять не виходити на нього з метою безпеки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...