facebook

Нові правила в’їзду в Чехію, які вступають в дію з 5 лютого

У зв’язку із поширенням нових мутацій коронавірусу, з п’ятниці, 5 лютого, правила в’їзду до Чеської Республіки будуть жорсткішими.

Вводиться категорія країн з дуже високим ризиком. По приїзду з таких країн, потрібен ПЛР-тест, п’ятиденний карантин, який може завершити ще один ПЛР-тест, та обов’язок щонайменше 10 днів носити респіратор. Про це повідомила прес-служба чеського МЗС.

Передає – джерело.

Згідно із новими правилами, Україна, як і переважна більшість інших країн світу, належить до групи країн темно-червоного кольору – дуже високий ризик інфікування коронавірусом.

Відповідно, до громадян, що, починаючи з 5 лютого, приїздитимуть до Чехії з темно-червоної зони, висуватимуться наступні вимоги:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При перетині кордону з Чеською Республікою пред’явити підтвердження про негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 48 годин до в’їзду;

Не раніше, ніж через 5 днів після приїзду до Чехії, зробити на території Чеської Республіки повторний ПЛР-тест на коронавірус.

До отримання результатів повторного тесту перебувати на домашній самоізоляції;

Упродовж 10 днів після приїзду, поза межами свого помешкання. носити респіратор FFP2. Окрім цього, перед в’їздом до Чехії необхідно заповнити онлайн анкету.

При в’їзді з червоної зони, країн з високим ризиком, подорожуючі будуть зобов’язані:

Пред’явити негативний ПЛР-тест або антигенний тест на коронавірус не старший 48 годин

Заповнити онлайн-анкету

Не пізніше п’яти днів після в’їзду зробити ПЛР-тест

За недотримання цих вимог передбачено штраф, а в окремих випадках і кримінальну відповідальність. При поверненні із зелених країн, з низьким ризиком інфікування, подорожуючі можуть в’їжджати на територію Чехіії вільно.

Правда таких на карті світу залишилося зовсім небагато. До них відносяться: Австралія, Ватикан, Південна Корея, Нова Зеландія, Сінгапур і Таїланд. Продовжує діяти заборона на в’їзд до Чехії переважній більшості категорій іноземних громадян. Винятки становлять лише ті іноземці, які мають дозвіл на проживання в Чехії, або ж окремі категорії чеських віз, зокрема, з метою працевлаштування або навчання. Ряд винятків залишаються дійсними також для міжнародних перевезень, транзитних поїздок, або для тих, кому потрібно подорожувати через кордон через догляд за дітьми. Необхідні поїздки доведеться виконати упродовж 12 годин. Міністерство закордонних справ Чеської Республіки не рекомендує здійснювати поїздки, якщо це не є вкрай необхідним.

УВАГА! Кожна країна має свої правила в’їзду на її територію. Вищевказана інформація стосується лише в’їзду на територію Чеської Республіки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...