facebook

Надбавку отримають не всі: українцям перерахували пенсії

В Україні в січні перерахували пенсії тим, хто досяг 65 років і виконав вимоги щодо стажу. Однак таке нововведення не стосується пенсіонерів, які працюють.


Про це повідомляє “Пенсійний кур’єр” на своїй сторінці Facebook. Перерахували виплати тим, хто крім віку також виконав таку вимогу:

мають страховий стаж: чоловіки 35 років, а жінки 30 років.

“Мінімальний розмір пенсій таких осіб із січня 2021-го не може бути нижчим за 2400 грн (до цього було 2100 грн, – Ред.). Перерахунок пенсійної виплати здійснюють із дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму/мінімальної заробітної плати”, – йдеться в публікації.

Однак ця норма не стосується пенсіонерів, які працюють (здійснюють діяльність, пов’язану з отриманням доходу). Їм пенсія перераховується з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, або мінімальної заробітної плати, визначених законом на дату звільнення або припинення такої діяльності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як підвищуватимуть пенсію 2021 року

З 1 березня – індексація пенсій. Її параметри визначать у лютому, оскільки індекс, на який збільшуватимуть пенсію, рахується як 50% зростання за попередній рік заробітної плати в країні та інфляції.

У квітні відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для пенсіонерів, що працюють.

У липні підвищать виплати пенсіонерам 75 років, які мають стаж 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків) – на 400 грн. Це зростання зачепить 1 млн пенсіонерів.

У липні буде збільшено прожитковий мінімум. В Україні перерахують усі надбавки до пенсій, усі понаднормові надбавки за стаж.

У грудні буде підвищення прожиткового мінімуму, що теж призведе до збільшення пенсій

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...