facebook

Аварія на Запорізькій ТЕС, мінімум 2 міста без світла (відео)

На Запорізькій ТЕС трапилась аварія, однак конкретики поки немає. Міста Енергодар і Дніпрорудний Запорізької області залишилися без світла і водопостачання через згадану аварію.

На Запорізькій ТЕС трапилась аварія, однак конкретики поки немає. Міста Енергодар і Дніпрорудний Запорізької області залишилися без світла і водопостачання через згадану аварію.

Про це повідомляє “Цензор.нет” з посиланням на Facebook депутата місцевої ради Анатолія Анохіна та мера міста.

Анохін повідомив, що все місто залишилось без світла.

“За всіма ознаками – серйозна аварія на самій ЗаТЕС. Може, навіть із зупинкою блоку(ів). Гул, який всі чули – аварійний скид пару на ТЕС. Наскільки все серйозно – ніхто нічого сказати не може. Мобільний зв’язок перевантажено. Води немає – зупинилися насоси“, – запостив Анатолій Анохін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мер міста Енергодар Дмитро Орлов розповів, що аварія трапилась приблизно в 19:30 год. Все місто Енергодар залишилось без електропостачання. Він наголосив, що причин для паніки не має.

“Так, сталася аварія, в наслідок чого місто лишилося без світла. Як повідомила нам ЗаТЕС ДТЕК, в 19.30 відключився трансформатор АТ-2 з групою АТ-1,2 дифзахистом. «Вибило» блок №2, потім блок №3 – від втрати власних потреб. Причина відключення блока №4 ще з’ясовується. В цілому ж причини аварії на ЗаТЕС – це привід для серйозного розслідування й аналізу фахових інстанцій. Але ситуація вже повністю стабілізована та під контролем”, – повідомив мер міста Енергодару у facebook.

“Ще раз підкреслюю: Запорізька АЕС працює як і працювала, жодних позаштатних ситуацій!. Тому прошу не породжувати чуток! Щодо ситуації в місті. В наслідок аварії без електропостачання залишилися одразу всі підстанції. Підстанції «Луч» та «Водозабір» поновили роботу за півгодини. Підстанцію «Райдуга» запустили пізніше. Для цього довелося робити аварійне перепіключення підстанції. Зараз майже 100 відсотків житлового фонду – зі світлом. Відновлено електропостачання на очисних спорудах, ведеться відновлення водопостачання. Роботи тривають”, – підкреслив Дмитро Орлов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...