Categories: Трагедії

“Оля нічого не боялася!” У Запоріжжі загинула молода анестезіологиня, рятуючи від пожежі пацієнтів: подробиці

У Запорізькій обласній інфекційній лікарні під час пожежі в ніч із 3 на 4 лютого загинула 26-річна лікарка-анестезіологиня Ольга Глива, яка пропрацювала в цьому медичному закладі лише кілька місяців. У ніч трагедії дівчина була на чергуванні. Її колега покинув реанімацію незадовго до вибуху, а Ольга не встигла цього зробити.

У Запорізькій обласній інфекційній лікарні під час пожежі в ніч із 3 на 4 лютого загинула 26-річна лікарка-анестезіологиня Ольга Глива, яка пропрацювала в цьому медичному закладі лише кілька місяців. У ніч трагедії дівчина була на чергуванні. Її колега покинув реанімацію незадовго до вибуху, а Ольга не встигла цього зробити.

Детальніше про це в матеріалі OBOZREVATEL.

Смерть була миттєвою
В обласній інфекційній лікарні Ольга Глива почала працювати тільки в кінці 2020 року. До цього вона закінчила ординатуру.

“Світла дівчина, можна сказати ще дитина. Тільки почала жити, працювала з величезним бажанням. Вона весь час бігла, поспішала, хапалася буквально за все, їй усе було цікаво. І така смерть. З нею на чергуванні був її колега, хлопець. Але незадовго до пожежі він вийшов із реанімації, а Оля там залишилася. Ось так не пощастило”, – розповіла одна з медиків у лікарні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ольга Сергіївна повною мірою виконала свою місію на цій землі – до останньої своєї хвилини намагалася рятувати життя своїх пацієнтів”, – повідомляється в Facebook Запорізького державного медичного університету.

Що сталося цієї ночі та в чому причина такої пожежі – зараз з’ясовують правоохоронці. “Можу сказати одне – смерть була миттєвою і безболісною, ніхто з чотирьох загиблих не страждав. А що там сталося, нехай уже з’ясовують інші органи”, – сказав лікар швидкої.

Також унаслідок НП постраждали ще двоє людей. За словами доктора, вони не були в тяжкому стані.

“Можливо, їм стане гірше після такого стресу, не знаю. Але травми були середньої тяжкості. Не пощастило тільки чотирьом”, – каже він.

Відмінниця, мріяла про медицину
У Запорізькому медичному інституті про Ольгу пам’ятають, кажуть, вона була однією з найкращих студенток.

“Закінчила з відзнакою, хороша, чуйна дівчина, дуже відповідальна. Її оцінки самі за себе говорять”, – розповіли в деканаті факультету, де навчалася загибла.

“Ми позавчора з нею так тепло спілкувалися, стільки сміялися. Скільки ж вона працювала, цілодобово безперервно, іноді по кілька днів поспіль. Сама перехворіла на коронавірус. Це такий сильна людина, вогонь у людській подобі. Як вона любила медицину…” – розповів нам її знайомий Іван Дарій.

На свій сторінці в соцмережі він написав, що Ольга була стипендіаткою Всеукраїнської наукової програми “Завтра.UA”.

“Чудова, сонячна, розумна, сильна, весела, вона надихала. Працювала з важкими пацієнтами у відділенні COVID-19. Сама хворіла на короновірус. Після цього знову перехворіла на вірусну інфекцію, ускладнену пневмонією. Але незважаючи на це, вона повернулася в “червону зону”. Оля мріяла працювати в медицині, мріяла, що настане час, коли держава буде з повагою ставитися до медиків”, – написав Іван.

Ольга родом з Кропивницького, її мама теж медик, працює медсестрою.

“Оля дійсно зі школи мріяла стати лікарем. Іншого вибору у неї і не було. Дуже розумна, здібна дівчина, їй усе давалося легко. З нею завжди було весело, вона до всіх ставилася добре. Я, коли прочитала, що Оля загинула, то не повірила. Хоча хто ще міг бути в самому епіцентрі коронавірусу? Тільки Оля, тому що вона нічого не боялася”, – поділилася з нами її колишня однокласниця.

annashchesna

Recent Posts

Україну накрила потужна магнітна буря після сильних спалахів на Сонці

Потужність цієї сильної магнітної бурі досягла майже восьмибального рівня. Україну накрила найсильніша магнітна буря місяця.…

47 хв. ago

Батьки в паніці: зі шкіл відразу відправлятимуть до армії, на заводи та заміж – вже з осені почнеться

Що відбувається Голова освітнього комітету Верховної Ради України оголосив про важливу зміну у системі освіти.…

2 години ago

В Україні штрафують водіїв за “неправильні” покажчики повороту: хто під загрозою

В останні кілька років в Україні стало шалено популярним купувати машини з-за кордону. Зокрема, одним…

4 години ago

В ТЦК на Великдень помер військовозобов’язаний: гримить скандал

45-річний чоловік під час мобілізації потрапив до Саксаганського ТЦК на Дніпропетровщині, де готувався до відправки…

6 години ago

Україну накриває потужний грозовий фронт, а потім мороз до мінус 5 – карта

Подробиці Українців попередили про небезпечні метеорологічні явища та ще й заморозки Як повідомили в Укргідрометцентрі,…

8 години ago

Батькам краще сісти: у школах для дітей запровадять серйозні зміни

Це важливо знати кожному українцю, особливо якщо є діти у сім'ї. Міністерство освіти і науки…

9 години ago