facebook

На Івано-Франківщині вирішили посилити карантинні обмеження

4 лютого, в Івано-Франківській ОДА відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Передає – джерело.

Посадовці зібралися, щоб обговорити карантинні нововведення, про які нещодавно говорив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, і прийняти рішення щодо карантину на Прикарпатті. Нагадаємо, що прем’єр вранці заявив: карантин у тій чи іншій формі продовжиться аж до 30 квітня. “За минулу добу маємо 342 нових випадки і ріст показника хворих на коронавірус. Порівняно з минулим тижнем цей ріст становить майже 40%. Ми напрацювали свої пропозиції, які і надаємо на розгляд комісії”, – сказав Руслан Савчук, головний санітарний лікар Івано-Франківської області. Савчук також повідомив, що за весь час пандемії коронавірусу на Прикарпатті вже захворіло понад 38 000 людей – серед них близько 1700 дітей та понад 2200 медиків. Зафіксували 965 смертельних випадків.

В.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак додав, що вже близько 57% ліжок у лікарнях Івано-Франківщини зайняті хворими на COVID-19. Тож постійно триває робота зі збільшення ліжкового фонду. “Ми регулярно перевіряємо ринки, заклади громадського харчування та інші заклади. Від початку року наші працівники відвідали 6297 закладів, виявили 444 порушення, винесли 241 припис.

Бачимо, що люди занадто рано “заспокоїлися” і перестали дотримуватися карантинних вимог. Проводяться масові заходи, в тому числі релігійні – всі оці “Розколяди”, наприклад. Ще скажу, що деякі голови ОТГ навіть не розуміють, для чого їх обрали – вони ігнорують карантин, замість того, щоб приймати правильні рішення”, – зазначив Роман Гурський, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький зачитав рішення комісії з питань ТЕБ і НС, яке прийняли посадовці. Мова йде про такі обмеження:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Заборонити проведення культурних та спортивних заходів чисельністю більше як 20 осіб

Заборонити перевезення пасажирів у громадському транспорті (міському та міжміському) в кількості, більшій, ніж кількість місць для сидіння

Обмежити проведення дискотек у нічних клубах та інших розважальних заходів – святкових заходів, банкетів

Посилити обов’язковий масковий режим

Заборонити відвідування закладів освіти здобувачам освіти групами кількістю більше, ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти

Заборонити проведення релігійних заходів чисельністю більше 1 особи на 5 квадратних метрів у приміщеннях, а на відкритому повітрі дозволити їх лише з дотриманням соціальної дистанції в 1.5 метра

Голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук доручив представникам районної влади посилити контроль за виконанням згаданих вище карантинних заходів.

“Ми наближаємось до пікової точки, і вона вже близько. Також бачимо проблему бездіяльності на місцях – і от, вона проявилася. Саме розслабленість призвела до цього. Хтось вирішив, що коронавірус пройшов, динаміка впала, і почалися масові гуляння. Звертаюсь до всіх – слід посилити те, що можна посилити. Буду також звертатися до ДСНС, щоб ваші машини з рупорами їздили та інформували людей”, – висловився Андрій Бойчук. Комісія проголосувала “за” це рішення, ввівши таким чином ці карантинні обмеження на території Івано-Франківщини.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...