facebook

На Україну обрушаться снігопади: українців просять не виходити з дому

У понеділок, 8 лютого, Україну накриє черговий циклон, який принесе з собою снігопади, хуртовини і ожеледь. Синоптики закликають українців не виходити з дому без нагальної потреби.

Сильні снігопади очікуються в Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Рівненській, Волинській, Львівській, Івано-Франківській і Днепропетроськ областях. Рятувальники попереджають, що негода може призвести до перебоїв енергопостачання в окремих населених пунктів і порушень руху на дорогах. На окремих ділянках доріг в Рівненській, Волинській, Львівській областях можливе припинення руху автотранспорту. Прогноз погоди на найближчі дні повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр

“Прогноз погоди в Україні на 8 лютого!!! Складні погодні умови: в більшості областей сніг, хуртовини, у західних, північних та центральних областях значний сніг, на півдні та в Карпатському регіоні сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь, вдень на Закарпатті сильний дощ. На дорогах ожеледь. Вітер східний, 7-12 м/с, вночі в західній частині, вдень в Україні пориви до 15-20 м/с. Температура вночі -10…— 15°С, на Чернігівщині та Сумщині -17…— 22°С, вдень 2-7°С морозу, в північній частині до 10°С морозу, у південних областях та на Прикарпатті вночі 5-10°С морозу, вдень 1-6°С тепла, на Закарпатті та півдні Одещини вночі 0-5°С тепла, вдень 7-12°С тепла. Водіїв і пішоходів просимо бути дуже уважними і обережними. Не покидайте свої будинки без необхідності”, — йдеться в прогнозі синоптиків, і відзначається, що в окремих областях приріст снігу досягне 40 см.

У вівторок, 9 лютого, снігопади перемістяться на північ України. У східних областях очікується сніг з дощем.

У середу, 10 лютого, в центрі і на півночі країни посиляться нічні морози. Сніг буде йти в Чернігівській, Сумській, Дніпропетровській, Київській, Полтавській, Житомирській областях.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У четвер, 11 лютого, снігопади накриють всю територію України. Вони будуть супроводжуватися морозами і хуртовинами. Найтепліше буде тільки в південних областях.

У п’ятницю, 12 лютого, синоптична ситуація на зміниться. В Україні продовжить бушувати зимова негода.

Важливо відзначити, що за прогнозом народних синоптиків, найхолоднішим місяцем зими в Україні буде лютий. Він почнеться з сильних снігопадів, які триватимуть майже до середини місяця.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...