facebook

Сьогодні – Стрітеня Господнє: чим цікавий цей день

Щороку в лютому християни відзначають важливе свято – Стрітення Господнє. Воно належить до числа 12-ти найважливіших свят у православному церковному календарі після Великодня, адже для християнського світу Стрітення є доволі значущою подією.

Слово “стрітення” у перекладі з церковнослов’янської мови означає зустріч. Звісно ж, йдеться не про звичайну, а про особливу зустріч. Тому в назві свята це слово пишеться з великої літери, а саму подію описано в Євангелії від Луки.

Історія свята Стрітення Господнє

Стрітення, тобто вказана зустріч відбулася на 40-й день після народження Ісуса Христа. Того дня батьки принесли немовля до храму й там маленького Ісуса зустрів праведник Симеон. В особі праведника тоді відбулася зустріч усього людства з Богом.

Що не можна робити на свято Стрітення

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У день Стрітення Господнього категорично не можна лаятися і сваритися.

Також цього дня заборонено займатися важкою фізичною працею, тобто ніякого ремонту, переїзду, перестановки меблів чи будівництва.

Не варто 15 лютого займатися рукоділлям та прати. Наші предки особливо обережно ставилися до “водних” промислів. Це стосувалося, зокрема й миття. Річ у тім, що раніше, щоб помитися, топили баню, а для цього потрібно було наколоти дров і наносити води, що є важкою працею.

Не рекомендовано на Стрітення вирушати в далеку дорогу, бо в старі часи вірили, що через мінливу погоду можуть виникнути серйозні неприємності.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...