facebook

В ЄС назвали терміни відновлення безвізових поїздок для українців

В ЄС вимагають дотримуватися умов, які через коронавірус передбачає кожна країна. В основному це самоізоляція або негативний ПЛР-тест. Останнім часом низка країн ввели вимогу – позначку про пройдену вакцинацію.

Поїздки в рамках дії безвізового режиму між Україною та країнами Європейського Союзу не будуть доступні для громадян нашої країни протягом ще декількох місяців, передбачає посол Німеччини в Україні Анка Фельдхузен. Про це в середу, 17 лютого, вона заявила в інтерв’ю Інтерфакс-Україна. На думку дипломата, безвізові поїздки для українців до країн ЄС будуть відновлені вже після успішної вакцинації.

Анка Фельдхузен зазначила, що на сьогодні в Україні ситуація з коронавірусом краща, ніж в Німеччині. “Але ми дивимося не тільки на два останні тижні, так як дати дозвіл, а через два тижні забрати – це теж погано. Я боюся, що це буде ще кілька місяців, але початок вакцинації буде допомагати”, – сказала посол.

Нагадаємо, що з 2021 українці, незважаючи на діючий безвіз, повинні попередньо отримувати дозвіл на поїздку в країни Європейського Союзу. ЄС ввів Європейську інформаційну систему авторизації подорожей (ETIAS), що означає зміни в умови безвізових поїздок в ЄС для громадян третіх країн, зокрема України, Австралії, Бразилії, Великої Британії, Канади, США та Японії.

Перед планованою поїздкою українцям необхідно подати онлайн-заявку для отримання дозволу на перетин кордону, кожна така заявка буде коштувати сім євро комісії, для людей до 18 років і старших 70 років – отримання дозволу безкоштовне; дозвіл буде дійсним протягом 3 років або до завершення дії проїзного документа – тобто дозвіл не потрібно буде отримувати перед кожною поїздкою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...