facebook

Чеські профспілки пропонують запровадити жорсткий локдаун на 8 днів

Профспілки пропонують запровадити так званий локдаун в Чехії, під час Великодніх свят.

Інформує – джерело.

На думку голів профспілок, загальнонаціональне закриття на десять днів допомогло б впоратися з погіршенням епідемічної ситуації в країні. Про це на прес-конференції після сьогоднішньої тристоронньої зустрічі заявив глава Чесько-моравської конфедерації профспілок (ЧМКОС) Йозеф Стредула.

«Профспілки на тристоронньому засіданні виступили з пропозицією оголосити великоднє закриття. Ми вважаємо теперішню ситуацію досить складною, і не можемо залишатися осторонь.», — заявив Стредула.

На його думку, системі охорони здоров’я Чехії загрожує «повний колапс», а медичні працівники занадто перевантажені.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Глава найбільшого об’єднання працівників Чехії пропонує використати календарну можливість, тобто чотириденні великодні вихідні, які цього року випали на 2-5 квітня, і організувати локдаун з 29 березня по 5 квітня включно.

Очільник профспілок пояснив, що Великдень буде майже через шість тижнів. На його думку потрібно обмежити контакти людей за кілька днів до Страсної п’ятниці та за кілька днів після святкового понеділка. Що в цілому, склало б майже десять днів, та є невеликою жертвою.

«Ми говоримо про це заздалегідь, щоб уряд міг обговорити це належним чином», — додав Стредула. Що саме мається на увазі під жорстким локдауном не зовсім зрозуміло. З огляду на, що вже зараз в Чехії закрито майже все, простору для нових обмежень не так багато.

Враховуючи попередні пропозиції МОЗ Чехії, швидше за все, мова піде про обмеження на поїздки в інші регіони або заборона на пересування далі 500 метрів від місця проживання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...