facebook

“Вдарив в живіт кулаком мого сина”: звільнили вчителя після звинувачень у побитті учня

У четвер, 25 лютого, у Львові учень 6 класу заявив, що його вчитель з трудового навчання підняв на нього руку. Через це у школі №92 розгорівся скандал.

Пише – джерело.

Після звинувачень у побитті 70-річного вчителя Миколу Вихриста звільнили з роботи, інформує ZAXID.NET. Вчитель лише місяць попрацював у цій школі і втрапив у скандал. Раніше Микола Вихрист також працював у сфері освіти.

Про прояв агресії педагога повідомила мама 6-класника Василина Добрянська у соцмережі. Жінка каже, що її син розповів, як вчитель з трудового навчання підняв на нього руку.

“Хочу розповісти про вчителя трудового навчання із 92 школи Миколу Андрійовича. Вчора син розповів, як він з ними поводиться. Неодноразово принижував їх, і ще сміє піднімати руку. То за шию хапає, то руки викручує, а вчора відвів за шию в підсобне приміщення і вдарив в живіт кулаком мого сина. Свідком цього випадку став однокласник, який відкрив двері у це приміщення”, – написала Василина Добрянська.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Директор школи №92 Михайло Ковтало підтвердив інформацію про випадок, що стався на уроці трудового навчання. За його словами, учні і раніше скаржились на агресивну поведінку вчителя. Його попереджали про зміну поведінки, а після випадку з учнем 6 класу – звільнили.

“Було десь потиснув руку, ще там щось. Я з ним порозмовляв, попереджав… Він ніби кулаком вчора вдарив у живіт. Але я той живіт дивився вчора – там ознак не було ніяких. Але я вчора йому (вчителю) сказав, що треба звільнятися, якщо ви не можете себе стримати в нервах”, – розповів директор школи.

За його словами, вчитель прийшов на роботу у січні 2021 року. Пропрацювавши лише місяць, написав заяву на звільнення.

“У нас той предмет викладала вчителька, але вона пішла у відпустку по догляду за дитиною. Ми відкрили вакансію і такий вчитель прийшов, відповідальний і вимогливий. Але діти не завжди хотіли працювати, хтось сміявся, хтось в телефоні сидить. А він, я так помітив, нервувався. І він сам казав мені, що не витримує. А сьогодні я його звільнив. Тепер у нас є вакансія”, – розповів Михайло Ковтало.

Директор також повідомив, що раніше Микола Вихрист працював на курсах для водіїв, а ще раніше – у профтехучилищі.

Зазначимо, що львівська школа №92, що на вул. Шевченка, 390, у 2019 році взяла участь у проекті “Булінг STOPS Тут”. Цей проект є частиною виконання Плану дій з реалізації ініціативи ЮНІСЕФ “Громада, дружня до дітей та молоді”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...