facebook

Розпочалась індексація пенсій: на скільки і для кого зростуть виплати

Очікується, що пенсії підвищаться у 8 млн людей.

Повідомляє – джерело.

Сьогодні, 1 березня, розпочато автоматичний перерахунок пенсій для осіб, які отримують пенсії, призначені згідно із законами України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (з числа військовослужбовців строкової служби), «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

У результаті реалізації постанови №127 очікується, що пенсії підвищаться у 8 млн людей. У середньому сума підвищення для осіб, пенсії яких підлягають перерахунку, становить 308 грн.

Якщо після перерахунку розмір пенсії зростає, то таке підвищення не може бути меншим за 100 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Підвищено мінімальну пенсійну виплату з 2,1 тис. грн до 2,2 тис. грн для пенсіонерів, які мають страховий стаж тривалістю: у жінки 30 років, у чоловіка – 35 років.

Як відомо, постановою Кабінету міністрів України від 22.02.2019 № 127 затверджено порядок проведення індексації на коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

Показник визначено відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» на рівні, що відповідає 50% показника зростання споживчих цін за 2020 рік та 50% показника зростання середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, за останні три роки (5*50% + 17*50%).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...