facebook

Аваков каже, що Порошенко мав підстави і матеріали від СБУ, щоб закрити канали Медведчука

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що п’ятий президент Петро Порошенко мав вагомі підстави закрити телеканали з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука, але не зробив цього.

Джерело: Аваков в інтерв’ю Дмитру Гордону

Пряма мова: “Мені було прикро чути, коли попередній президент України сказав, що вітає нинішній склад СБУ і шкодує, що колишні працівники СБУ не могли йому подати таких матеріалів. Це неправда. Я особисто знаю, про те, що СБУ і Василь Грицак такі матеріали йому показували і давали, і у нього було більш ніж достатньо підстав. Чому він не прийняв такого рішення… Напевно, у нього були свої резони”.

Деталі: Аваков, зокрема, пригадав 2018 рік, коли на засідання РНБО повинні були винесені санкції щодо телеканалів 112 і NewsOne, але в підсумку був запропонований інший проект по телеканалу “Наш”.

Аваков каже, що під стенограму нагадав про тодішніій конфлікт груп Ахметова і Медведчука і запитав, чи навмисно влада буде підігравати останньому на шкоду інтересів першого, замість того, щоб вирішувати питання кардинально стосовно всіх каналів. На що, мовляв, Порошенко заспокоїв і розпорядився все відкласти і доручити СБУ доопрацювання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...