facebook

СБУ і поліція виявили махінації з лікарняними ліжками на Івано-Франківщині

Голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук повідомив, що в області почалася спільна перевірка лікарень працівниками СБУ та Нацполіції, аби з’ясувати реальне завантаження медзакладів хворими.

У своєму дописі в п’ятницю, 5 березня він зазначив, що на Івано-Франківщині справді складна ситуація із поширенням коронавірусу. Не просту ситуацію загострювала інформація про те, що лікарні переповнені подекуди на 114%. Через брак місць частину хворих на коронавірус госпіталізували до львівських лікарень.

«Облдержадміністрація оперативно відреагувала на цю інформацію. Ми помітили у статистичних даних, які надають медичні заклади, деякі невідповідності. Для того, щоб вивчити це питання глибше, ми створили відповідну комісію обласної державної адміністрації. До неї також ввійшли представники Служби безпеки України та Національної поліції України. Основне завдання, яке отримала комісія – вияснити причину неспівпадіння цифр від медзакладів у різних базах даних», – повідомив Андрій Бойчук.

За його словами, 3 березня комісія облдержадміністрації разом із правоохоронцями пропрацювала весь день. Після перевірки виявилось, що завантаженість ліжкомісць ковідними хворими часто є нижча, ніж це декларується.

«Зараз ми не хочемо робити голосних заяв. Але, зважаючи на отримані дані, обласна державна адміністрація та правоохоронні органи проведуть перевірки по всіх закладах охорони здоров’я, які надають допомогу хворим з коронавірусом, щоб побачити реальну картину заповнення ліжкомісць по області», – зазначив голова ОДА.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Місцевий сайт «Галка» у своєму телеграм-каналі стверджує, що у деяких лікарнях є так звані VIP-палати, де пацієнти лежать без сусідів, а також місця, куди пацієнтів кладуть за гроші.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...