facebook

На Франківщині чоловік знайшов тризуб з хрестом в деревині (фото)

Рубаючи дрова чоловік виявив дивну знахідку, розколовши одну з колод перед ним з’явився тризуб з хрестом.

В одній із Facebook груп, користувач Володимир Матійців вирішив поцікавитись, чи ніхто не знає, що за дивний тризуб з хрестом у деревині знайшов його родич.

Як повідомив Володимир, що його дядько сьогодні 6 лютого рубав букові дрова, у селі Довге Івано-Франківської області, та виявив неочікувану знахідку. Володимир приїхав до свого дядька і відразу сфотографував дивну знахідку та виклав у соціальну мережу.Також, як повідомив Володимир ІП “Це моя Україна”, що дрова минулорічні, а не цьогорічні. І можливо дрова з села Милування. Точна інформація ним ще буде уточнена у людей які їх продали.

У коментарях до допису люди писали, що можливо це поховання вояка УПА.

“Поблизу місця, де росло дерево має бути поховання вояка УПА”, – написав Денис Дрозд.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Такий малюнок може бути, колись якщо дерево молоде за часів УПА, на ньому могли на корі вирізати тризуб, потім дерево росло і сховало в собі. Тут справді швидше за все сучасне творіння. Але якщо це правда то шукайте того бука, під ним може лежати повстанець”, – написав коментар Олег Войтів.

Довідково, за даними облуправління МГБ у 1949 р. у Тисменицькому районі підпілля ОУН найактивнішим було в селах Вільшаниця, Милування і Пшеничники.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...