facebook

Надзвичайний стан на Сицилії: вулкан викинув по 8 кг попелу на квадратний метр (фото)

В Італії, в муніципалітеті Етна, внаслідок безперервної діяльності вулкану вулиці та площі, вкрилися шаром попелу, лапіл та кусків вулканічної породи.

Інформує – джерело.

Про це повідомляє Corriere della Sera. Навіть машини на вулицях майже занурені у вулканічний пісок. Випадання кусків застиглої лави (лапілів) та попелу, які викидає Етна, є настільки сильним, що довелось закрити ділянки автостради Катанія-Мессіна від Джарре до Ф’юмефреддо.

Поки що аеропорт у Катанії функціонує, тому що велика вулканічна хмара відноситься вітром в інший бік.

Це наслідки безперервної діяльності вулкану Етна, який водинадцяте активувався, встановивши новий рекорд частоти таких явищ за кілька тижнів. Після фонтанів лави вулканічна хмара продовжувала засипати ближні села. Окрім Джарре, також Сант’Алфіо, Маскалі та Ріпосто постраждали від постійного “дощу” з попелу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За первинними даними, місцями випало до 8 кг золи на квадратний метр. І лапіли завбільшки в кілька сантиметрів теж падають. Ситуація настільки складна, що регіональний уряд оголосив кризовий стан і просить у влади надзвичайний стан для десятків муніципалітетів, що потрапили під опади попелу.

Вивчається, чи може вулканічний попіл нашкодити здоров’ю людей, які контактують з ним. Регіональний уряд виділив мільйон євро постраждалим муніципалітетам для закупівлі відповідних засобів для вивезення попелу. Поки вулкан ще активний і це може тривати місяці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...