facebook

Поліцейський оголосив себе Ісусом Христом і написав 10 томів продовження Біблії

Екс-даїшник-поліцейський 59-річний Сергій Тороп широко розгорнув релігійну діяльність і має дуже багатьох сподвижників. Він вважає себе реінкарнацією Ісуса Христа, хоча раніше заявляв, що Ісус стежить за людьми з неба.

Чоловік ще в 1991 році заснував Церкву останнього заповіту і назвав себе сином Божим. Також він відомий як Віссаріон, а його сподвижників називають общиною Віссаріона. За 30 років вплив громади поширився на кілька районів. Тороп став лідером після того, як оголосив, що він відродився в 1990 році як буквальне перевтілення сина Божого і скасував Різдво.

У нього дві дружини з шести дітьми та послідовники у кількох інших європейських країнах, включаючи Німеччину.

Група, якій заборонено палити та вживати алкоголь, перебуває у відлюдних місцях роками.

За словами, Сергія Торопа, у цього є не лише церква, але й школа знатних дів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ми готуємо дівчат стати майбутніми дружинами, майбутніми нареченими для гідних чоловіків. Жінка повинна розуміти, щоб не підніматися над чоловіком, не пишатися своєю незалежністю, а бути сором’язливою, непомітною і слабкою», – запевнив духовний лідер.

Він покинув свою першу дружину, одружившись на 19-річній дівчині, яку виховував із семи років.

Він живе в затишному будинку, тоді як його послідовники мешкають у дерев’яних хатинах в одному з найхолодніших регіонів Росії, коли температура взимку опускається до мінус 50 градусів.

Тороп запевняє, що пробудився після того, як його звільнили з посади даїшника в нічну зміну і переконує, що Бог послав його на Землю навчати людство про зло війни та руйнування навколишнього середовища.

Лідер культу скасував Різдво, замінивши його річницею дати власної першої проповіді, 18 серпня.

Він стверджує, що Марія, мати Ісуса, є його власною матір’ю.

У нього є 5000 послідовників, з яких кілька сотень мешкають у дерев’яних хатинах у віддаленому таборі «Сонячне місто» в Петропавлівці. Інші послідовники «месії» живуть у сусідніх селах.

Також Тороп пишається тим. що написав десять томів продовження Біблії.

Послідовники охрестили чоловіка учителем Віссаріоном, інші називають його Ісусом Сибірським.

Утім російський спецназ затримав проповідника разом із двома помічниками. Їм планується пред’явити обвинувачення у створенні «релігійного об’єднання, діяльність якого пов’язана з насильством над людьми, причиною тяжкого стану здоров’я двох і більше осіб».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...