facebook

«Такими темпами за 1,5 роки ми практично всі перехворіємо», – лікар зі Львова зробив резонансну заяву про COVID-19

«До 38 температуру не збивають» і «при вірусі антибіотик не призначають»: Жиравецький вважає інакше

Повідомляє – джерело.

Тарас Жиравецький – лікар зі Львова, Головний лікар клініки Біокурс він став широк відомим в Україні за період пандемії.

Лікар Жиравецький викладає свої думки та рекомендації переважно на Фейсбук, і вони отримають тисячі поширень.

Так сталося і з вчорашнім дописом Жиравецького, який ми пропонуємо Вашій увазі:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Понад 5000 репостів Думки нестандартні. Тим паче вам може бути цікавим з ними ознайомитися (далі авторський допис Жиравецького):

Дехто з колег і тих хто має відношення до теми ковіду вже почав використовувати нецензурну лексику, я поки стримуюсь і пишу вкотре спокійно і виважено. Яка б не була статистика нових випадків коронавірусу в Україні сміливо множте її на 5!

Согодні вже третій день підряд близько 4000 госпіталізацій, це означає що 10 днів тому госпіталізаціям передували зараження і це було не кілька тисяч, а десятки тисяч щодня.

Такими темпами за 1,5 роки ми практично всі перехворіємо.

Погода, як ми бачимо не впливає на поширення. Новий штамм вже за 3-4 дні уражає іншу людину і дійсно швидкість поширення зросла в рази. Боротьба з вірусом вдома стала важчою. Стало більше кисневозалежних пацієнтів.

Серед знайомих дуже багато нових випадків. Не збивання температури до 38,5 і нехтування виконанням аналізів на 6-7 день захворювання – практично пряма дорога в стаціонар. Байки про те що більшість перехворіє легко це не про цей штамм вірусу.

Так звичайно є ті хто переносить ковід легко, але висока температура є одним з симптомів на який потрібно звертати увагу найбільше. Кашель не завжди вказує на важкість протікання ковіду, нюх також не завжди зникає.

Впертість колег у тому що до 38,5 температуру не потрібно збивати і фраза «антибіотик не лікує вірус» призводить до значного росту госпіталізацій. Ще раз наголошую вам, що ковід це не застуда і не грип, тому температуру потрібно збивати, а якщо аналіз ЦРП піднявся вище 5 одиниць це час для початку антибіотикотерапії.

Якщо ми далі будемо ігнорувати лікування вдома, стаціонари просто переповняться і саме дуже важкими пацієнтами. Якщо у моїх колег є ще якісь конструктивні поради з практики лікування пацієнтів вдома напишіть в коментарях до посту.

Час і знання що робити при ковіді це наша основна зброя! Ще раз наголошую 5-6 день є переломним тому, якщо на 5-6 день у Вас аналіз ЦРП піднявся більше 5 одиниць Вам потрібен антибіотик. І пам‘ятайте, що ми усі зараз ходимо по лезу голки. (Фото до посту це саме лезо голки під мікроскопом) Не займайтесь самолікуванням, знайдіть вже лікаря, якщо такого досі немає який буде вести Вас у разі ковіду.

Ще було запитання чи можна збивати температуру після вакцинації?

Так можна і потрібно. Колеги зі США рекомендують прийняти жарознижуючий препарат за кілька годин до вакцинації, щоб легше пройшов період після вакцинації. Щиро дякую за довіру!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...