facebook

Під Вінницею трирічний малюк перестав ходити і говорити після COVID-19(відео)

Трирічний хлопчик Павлик Лутковський, який минулого року став першою дитиною у Вінницькій області, що захворіла на коронавірус, знову у важкому стані.

Хвороба дала важкі ускладнення – дитина перестала ходити, говорити і їсти.

Пише – джерело.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. Кілька місяців реабілітації допомогли дитині відновитися – малюк став реагувати на рідних і брати іграшки.

Нещодавно Павлику стало гірше, “швидка” забрала його на межі життя і смерті – у дитини критично низька вага і пролежні, хлопчик задихався. Коли лікарі зробили рентген, жахнулися, дитячі легені настільки вражені, що почали розпадатися. Малюк на ШВЛ, і за три дні краще йому не стало.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Минулого року дитина пережила клінічну смерть, після чого без свідомості на апаратах була два тижні. Лікарі тоді зробили диво – Паша прийшов в себе, поборовши коронавірус. Його направили на тримісячну реабілітацію.

Через місяць хлопчик відновився, і мама відмовилася продовжувати лікувати його в лікарні, забравши додому. Волонтери зібрали гроші, щоб обстежити малюка у Львові, але мама знову відмовилася – у неї крім Паші ще четверо дітей.

Сім’я живе в селі за 100 кілометрів від лікарні, і не відноситься до неблагонадійної. Соцслужби кажуть, що діти доглянуті. Лікарі сподіваються врятувати хлопчика. Вдома його чекає бабуся, брати і сестри, а найбільше – його брат-близнюк Петрик.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...