facebook

Як дізнатися, чи перехворіли ви на коронавірус: лікар назвав основні симптоми

Симптоми легкого перебігу COVID-19 дуже складно відрізнити від ГРЗ або грипу. Лікар Андрій Роханський розповів, на які симптоми слід звертати увагу, і як гарантовано переконатися, що ваша застуда насправді була COVID-19, пише УНН.

“Симптоми легкого перебігу коронавірусу схожі на ГРЗ. Лише меншою мірою це нежить, а більшою – це кашель і головний біль, ближче до грипу. Але, в принципі, ніякої специфічності немає. Втрата нюху і смаку – це притаманне не всім. Дійсно, дуже поширений симптом, у 60% людей проявляється втрата нюху і смакових відчуттів. Температура при легкій формі теж не характерна. Може бути 37 і вище, а може і зовсім її не бути”, – пояснив лікар.

Тому, за словами Роханський, єдиний точний метод перевірки того, чи перехворіла людина COVID-19, є проста лабораторна діагностика.

“Чи був у вас коронавірус, можна встановити лише лабораторним шляхом. Все дуже і дуже просто. На другий-третій тиждень після хвороби людина йде в лабораторію і здає тест на імуноглобуліни G (зараз це не дорого) і дізнається, що з нею сталося. Багато форм коронавірусу дуже складно відрізнити від ГРЗ, особливо якщо вони дуже легкі. Тому – лише за результатами ІФА-тесту на антитіла”, – резюмував лікар.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...