facebook

“Богу не важливо, курку ти їси чи восьминога!”: львівський священик показав українцям інший бік посту

Священник назвав головні речі під час посту.

З 15 березня для православних християн розпочався Великий піст. Цей період є особливим для вірян, адже метою посту є підготовка до Великодня.

Львівський священник Тарас Бецель розкрив вірянам всі тонкощі посту та відзначив, що піст – це не дієта. Він має більш великий духовний сенс, передає портал “uapost”.

“Більшість людей думають, що Бог хоче, щоб людина курку не їла в піст, а замість курки їла рибу, а ще краще – восьминогів… І ось, якщо ти їси восьминога, ти угодний Богу, а якщо ти їси курку, начинену пеніциліном, ти не угодний Богу. Тому що порятунок душі залежить від курки. З’їж ти її чи ні. Тому дуже багато людей страждають: “Ну як же я? Я стара, мені 96 років, ось як я буду без курки?”

…Курку в піст з’їсти гріх!.. А Богу це взагалі не важливо, курку ти будеш їсти або восьминога!”, – зазначив священник.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами священнослужителя головне у піст утриматися від лихих думок та осуду інших. Ось це насправді важливо, а не те що ти будеш їсти.

“Бог хоче, щоб ти утримувався від зовсім інших речей: від гніву, від осуду, марнославства від заздрості, від лихослів’я, від марнослів’я, від лиховбивства і від багатьох інших гріхів. Ось що дійсно потрібно..!”, – підсумував він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...