Діти, які “сидять” у телефоні більш ніж годину на день, мають проблеми в спілкуванні, – вчені

Перегляд програм на гаджетах більш ніж одну годину на день може збільшити ризик виникнення в дітей емоційних і поведінкових проблем, включаючи гіперактивність, погану концентрацію уваги, проблеми зі спілкуванням і встановленням дружніх стосунків.

Повідомляє – джерело.

Такі результати продемонструвало дослідження, яке провели соціологи з Фінського інституту охорони здоров’я і соціального забезпечення в Гельсінкі, пише Daily Mail. Висновки вчених було опубліковано в журналі BMJ Open. У межах роботи вчені проаналізували дані іншого фінського дослідження, під час якого за допомогою батьківських анкет відстежувалося фізичне і психологічне здоров’я 699 дітей від народження до 5 років.

Як виявилося, діти у віці 18 місяців проводять за гаджетами в середньому 32 хвилини на день, а у віці п’яти років – вже до 114 хвилин на день.

Крім того, майже чверть дітей у віці 18 місяців проводила більш ніж одну годину на день за переглядом екранів, тоді як у 5 років цей показник спостерігався в 95%. Так, у віці 5 років 67% дітей дивилися телепрограми понад одну годину на день, і приблизно кожен десятий стільки ж грав в ігри. Як відомо, рекомендована норма використання електронних носіїв для дошкільнят – не більш як 60 хвилин щодня. Під час аналізу даних учені виявили, що тривале використання гаджетів у віці 18 місяців було пов’язано зі збільшенням ризику розвитку проблем у стосунках з однолітками до 5 років на 59%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також було виявлено, що тривалий час, проведений за грою, може бути пов’язаний з підвищеним ризиком гіперактивності в п’ятирічних дітей, а тривалий перегляд телепрограм – також із дефіцитом уваги, імпульсивністю та іншими емоційними й поведінковими проблемами. Водночас вчені підкреслили, що оглядовий характер дослідження полягає в тому, що їм не вдалося встановити причинний зв’язок між надмірним використанням гаджетів і проблемами поведінки.

Оля

Recent Posts

Життя водіям серйозно спростять: Рада готує революцію у розмитненні авто – чого чекати

В Україні прийнято законопроект №10380, який пропонує революційні зміни у процесі розмитнення автомобілів. Відповідно до…

1 годину ago

Це жах: п’яні ТЦКашники “викрали” волонтера – вже відправляють на службу

Рано-вранці повертався з Польщі волонтер ГО "Порятунок тварин Харків". Його місія полягала у тому, щоб…

6 години ago

Машини вже почали конфіскувати назавжди: українці вже випробували нові правила

У водіїв вже вилучають авто У Польщі з 14 березня 2024 року почали діяти правила,…

8 години ago

МОН назвало дату літніх канікул у школярів в Україні

Міністерство освіти України подовжило навчальний рік у школах на один місяць. Літні канікули розпочнуться з…

11 години ago

Кінець війни в Україні: залишилося два дні – стартують мирні переговори, подробиці

Чого від них чекати За три дні розпочнуться мирні переговори щодо припинення війни росії проти…

12 години ago

Погіршення погоди скоро накриє багато областей, але надовго воно не затримається.

Погіршення погоди скоро накриє багато областей, але надовго воно не затримається. Погода в Україні буде…

13 години ago