facebook

“Держава виплатить по 8 тисяч у “червоних” регіонах карантину”, − Шмигаль

У “червоних” регіонах України будуть запроваджені грошові виплати на підтримку людей через посилений карантин.

Держава готова виплатити відповідним ФОПам та працівникам підприємств, які постраждають внаслідок запроваджених карантинних обмежень, по 8 тисяч гривень.

Про це під час засідання уряду 24 березня заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Через збільшення кількості захворювань в Україні все більша кількість регіонів потрапляє до “червоного” рівня епідеміологічної небезпеки. Ми розуміємо, що посиленні карантинні обмеження в цих регіонах суттєво обмежують діяльність деяких сфер та підприємств відповідних галузей.

Тому на доручення президента України Володимира Зеленського будуть запроваджені грошові виплати та підтримка за аналогією з тією, яку люди отримували взимку. Держава готова виплатити відповідним ФОПам та працівникам підприємств, які постраждають внаслідок запроваджених карантинних обмежень в “червоних” зонах, по 8 тисяч гривень”, − заявив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Очільник уряду додав, що наразі вже розроблено комплекс заходів по підтримці людей та бізнесу, які будуть реалізовані у співпраці з органами місцевого самоврядування.

“Але крім цього, звичайно, ми будемо очікувати підтримки місцевих органів самоврядування для цих людей додатково до тих коштів, які виплачує держава, цього разу. Ми очікуємо, що місцеві органи самоврядування запровадять додаткові виплати для підтримки підприємців та їх співробітників.

Це буде правильно і відповідально. Це покаже відповідальність і місцевої, і центральної влади за підтримку людей”, − наголосив Шмигаль.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...