facebook

Вірастюк став новим народним депутатом: відомі результати довиборів на Прикарпатті

В окрузі №87, що в Івано-Франківській області, 28 березня пройшли довибори до Верховної Ради. Результати оголосили на 8 добу після голосування.

Результати довиборів на окрузі №87
Лідери голосування на Прикарпатті:

Василь Вірастюк – 31,25%;
Олександр Леонідович Шевченко – 29,69%;
Руслан Кошулинський – 28,86% голосів.
Інші кандидати здобули менше 10% голосів виборців.

Зауважимо, екзитполи прогнозували Хто лідирує на довиборах на Прикарпатті: результати екзитполу перемогу Шевченка. Тоді Вірастюк був лише на третьому місці у списку.

Водночас, рух “ЧЕСНО” повідомив, що близько 500 бюлетенів зникли. Згідно інформацією в протоколах від ДВК, це голоси за Шевченка. Крім того, результати виборів на 5 дільницях скасували. Там перемагав Шевченко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проблеми із підрахунком голосів: коротко

Підрахувати голоси на цьому окрузі не могли кілька днів.
Процес був спершу заблокований через перерахунок голосів ЦВК знову змінила склад комісії на Прикарпатті, але підрахунок голосів не відновили, протоколи щодо яких “містили помилки”, опісля–через нестачу кворуму.
30 березня Центральна виборча комісія на своєму засіданні 30 березня внесла зміни до складу окружної виборчої комісії №87: змінила голову і трьох членів.
Протягом декількох діб Будинок культури в Надвірній, де засідає ОВК, оточувала поліція і натовп людей На Прикарпатті досі не можуть підрахувати голоси, дільницю оточила поліція: серед них прихильники і Вірастюка, і Шевченка.
Спостерігачі руху ЧЕСНО, повідомляли, що у Надвірну приїхав десант зі “Слуг народу” Тищенко зриває підрахунок голосів на Прикарпатті, – ЧЕСНО. Нардеп Микола Тищенко, за їхніми словами, усіляко намагався зірвати підрахунок голосів та поводив себе, зловживаючи посадою.
1 квітня будівлю, де засідає ОВК, під охорону взяла СБУ. Там пояснили: лише за останню добу правоохоронці отримали 4 повідомлення про замінування та 3 повідомлення про захоплення заручників. Усі вони виявилися неправдивими.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...