facebook

Буковельський «король» намагається стати… Дон Кіхотом

На думку кандидата від Буковелю, перемогу в нього (найкращого, найрозумнішого і най-, най-…) просто «рейдернули». А де ж насправді поділися «шевченківські» голоси? Відповідь дуже проста – «клони» вкрали! При чому немало – аж 500 (!) голосів. І тепер він як доблесний Дон Кіхот через суди оголосив війну «клонам».

Незважаючи на те, що ЦВК України встановила результати виборів народного депутата у 87-му окрузі на Прикарпатті, визнавши перемогу за кандидатом у нардепи від “Слуги народу” В. Вірастюком, його головний опонент через судові позови намагається скасувати результати виборів.

При цьому, відомий експерт-політолог, голова правління Центру політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко вважає, що головна  причина надмірних пристрастей в цьому окрузі полягала в тому, що три кандидати отримали приблизно рівну кількість голосів, тому і такі емоції.

“Суто політично (і електорально) на користь В.Вірастюка спрацював… карантин, який зупинив електоральні “тури на Буковель” (одна з головних схем приваблювання виборців, яку застосовувала команда Коломойського-Шевченка)”, — вказує він.

Політолог зауважує, що ці вибори навряд можна назвати такими, що відповідають класичним стандартам цивілізованої демократії.

“Думаю, що зараз — час для аналізу цих виборів, особливо діяльності виборчих комісій, правоохоронними органами. От читаю в поважних виданнях про бюлетені за О.Шевченка, які нібито “зникли”. Але треба бути коректними в термінах (щоб не виникало маніпуляцій). Скоріше за все, що цих бюлетенів за конкретного кандидата і не існувало.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Додаткові голоси або приписували в протоколі, або були маніпуляції з перекладанням бюлетенів. Також, судячи по інформації спостерігачів, були і вкидання бюлетенів (на користь конкретного кандидата з «баблом»), — ділиться своїми спостереженнями політолог.

Політексперт Михайло Шнайдер повідомляє у соцмережах, що Вірастюк мав опонента на цьому окрузі, “який не поважає демократичні правила і вважає цей округ своєю власністю”.

“Про те, що на 87-му окрузі є порушення виборчого процесу, намагання позбавити людей права обирати своїх представників у Парламенті вже давно відомо”, — вказує Шнайдер.

Він підкреслює, що поразка Шевченка стала доведеним фактом, зафіксованим відповідним рішенням комісії.

Експерт і журналіст Сергій Іванов пише, що “обурення, з яким медіапіхота одного відомого депутата-олігарха коментує результати виборів у 87-му окрузі, констатуючи кінець епохи чесних виборів, набуває особливої пікантності, якщо згадати, які всі ці люди коментували вибори на 205-му окрузі в 2015-му”. А згадані вибори своїми скандалами і схемами пролунали на всю країну.

“Безперечно, за вкиди та “каруселі” потрібно карати незалежно від того, в чиїх інтересах вони робилися. Але вимагати цього точно не має права той, хто в 2015-му стоячи аплодував адмінресурсу, а зараз драматично палає праведним гнівом”, — переконаний Іванов.

Про свою стурбованість щодо перебігу виборчої кампанії та підрахунку голосів заявив і політик та журналіст Сергій Лещенко. Однак він переконаний, що не варто говорити про фальсифікації тим, хто сам до них вдавався.

Так що прийдеться буковельському «королю» боротися з «клонами», які підступно вкрали в нього перемогу.

Олекса Довбня

Джерела:

https://www.facebook.com/vladimir.fesenko1/posts/5374759705932498

https://www.facebook.com/100007952790911/posts/2938439093097822/?app=fbl

https://www.facebook.com/100006114824847/posts/2838155539731579/?d=n

https://www.facebook.com/100001820318050/posts/5227870890616870/?d=n

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...