facebook

“На мені лежав мертвий чоловік, була паніка”: українець, який вижив у ДТП в Польщі, розказав про аварію

Чоловік зазначив, що він дві години чекав на порятунок.

Житель м. Чортків Тернопільської області Сергій Ухман дивом вижив у ДТП, в яку в Польщі 6 березня потрапив український автобус. Він розповів, що перевізник, якому належав автобус, ніяким чином не допомагав потерпілим в аварії.

Про це пише “Нова тернопільська газета”.

Чоловік розповів, що він два роки працював у Польщі далекобійником. Проте вирішив повернутись в Україну, бо захворів його батько.

“Як водій оцінюю, що автобус був справний. Ременів безпеки для пасажирів не було. Автобус виїхав з Познані майже порожній, а після Вроцлава набилось багато пасажирів. Через карантинні обмеження вони не мали б права брати стільки людей, мали б сидіти через одне крісло. За годину до аварії була санітарна зупинка. Усі вийшли — порухались. Якщо водій був втомлений, то міг помінятися з іншим. Пам’ятаю водіїв: молодший був у білій сорочці, спілкувався з пасажирами, а той, що за кермом, — у темному одязі, зосереджений на їзді”, – розповів Сергій Ухман.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чоловік також зазначив, що у нього є своя версія про причини ДТП.

“На тій ділянці дороги є з’їзд на паркінг, де нас мали розсадити по бусах. Цей автобус збирав людей по Польщі, а далі пасажирів везуть меншим транспортом. Так викручуються в умовах карантинних обмежень, щоб водіїв не відправляти на ізоляцію. Їзджу Європою, тільки у поляків заїзд і виїзд на паркінг майже в одному місці, так звана петля. Проскочиш і все. Можливо, водій нашого автобуса задумався чи говорив по телефону і пропустив з’їзд, в останню хвилину почав гальмувати — з 90 до 40 км/год. А тоді саме випав легкий сніг. До того ж автобус — величезний, сильна парусність. Тому й так сталося… В ту мить я спав. Пробудився від удару. Автобус пішов “юзом”, якусь мить стояв, а потім звалився повністю і почав з’їжджати в яму. Всі були шоковані. Крик, паніка, плач”, – каже потерпілий в аварії у Польщі.

Сергій Ухман також додав, що він був змушений дві години лежати поруч із мертвим чоловіком.

“Пасажири тлумилися, пробували рятуватися. Я не міг навіть поворухнутися, бо мене затиснуло під уламками та речами. На мені лежав труп. Обличчям я був затиснений у ґрунт і скло. Я був на передостанньому сидінні справа. Біля мене сиділа дівчина. Не знаю звідки вона і що з нею. Близько двох годин я лежав під завалами… Вивільнитись було нереально. Щоразу важче дихати. Кликати на допомогу не міг — беріг сили. Сказав собі: “На зло всім виживу!”, – розповів про пережите чоловік.

Сергій Ухман також додав, що у Польщі його лікували у Жешуві. Чоловік зазначив, що він вдячний польським медикам. Натомість власник автобуса, який потрапив у ДТП, навіть не вибачився перед постраждалими. Сергій Ухман готовий із ним судитися.

Нагадаємо, аварія сталася близько другої години ночі 6 березня біля міста Ярослав (місцевість Кашице, Підкарпатське воєводство) у Польщі. Водій автобуса “Познань-Херсон”  не впорався з кермуванням,

Автобус злетів з естакади, травмованих евакуювали гелікоптерами: подробиці смертельної ДТП з українцями в Польщі
пробив огорожу й злетів з естакади на узбіччя. Автобус перевернувся. У салоні перебувало 57 громадян України.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...