facebook

“Дитячий садок, а не локдаун”: ізраїльський лікар розніс український карантин

Авторитетний лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль висловився про локдаун в Україні, заявивши, що такі заходи складно назвати “локдауном”.

Про це йшлося в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

Лікар нині перебуває в Україні, й може порівнювати ситуацію з захворюваністю і вакцинацією у нас і в Ізраїлі. За словами Бриля, Ізраїль вже повністю вийшов з карантину, а кількість нових хворих знизилася до мінімуму.

“Попри саму пандемію, в Ізраїлі смертність була 0,8%. Це один з найнижчих показників у світі. Ізраїль пройшов цю пандемію нормально, в Україні звичайно ж дуже великі проблеми і з вакцинацією і з хворими. І, на жаль, ті групи населення, які у світі в країнах… Італія, Америка, Бельгія, Іспанія – захлеснула, в Україні ці групи населення просто не живуть (літні люди. – Ред.). В Україні вмирали ті групи населення, яких ми не бачили в тих країнах… Це – дуже велика катастрофа”, – каже Бриль.

А те, що у нас називають “локдауном”, на думку лікаря, можна назвати “дитячим садом”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Щодо локдауну у вас. Це у вас не локдаун – всі дороги повні, всі дороги заповнені машинами. Коли є локдаун, то і їздити нікуди. Кудись же люди їздять, правильно? – запитує лікар. – Тому це не локдаун, це трішечки дитячий садок”.

Борис Бриль каже, щоб карантинні заходи подіяли, в Україні потрібно максимально скоротити контакти, адже вірус передається повітрям і за указом уряду не зникає.

“Скорочення контактів – це локдаун, або носіння масок – якісно – не на підборідді, не на потилиці і не на руці… У вас люди не хочуть цього робити, доводиться вводити локдаун. І локдаун теж такий своєрідний. Якщо порівняти з Ізраїлем, якщо б були такі вискакування у бік поліції, в Ізраїлі б людина опинилася би обличчям в підлогу з наручниками за спиною, і з великим штрафом в районі 1,5-1,8 тисяч доларів”, – додав лікар.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...