facebook

Вторгнення в Україну відміняється: в сьогоднішній телефонній розмові американський лідер також чітко дав зрозуміти Путіну, що…

Президент США Джо Байден переговорив телефоном з президентом Росії Володимиром Путіним та закликав РФ до деескалації напруженості на сході України. Про це йдеться у заяві Білого дому 13 квітня.

“Президент Байден наголосив на непохитній підтримці США суверенітету та територіальній цілісності України. Президент висловив стурбованість з приводу раптового нарощування російських військ в окупованому Криму та на кордонах України та закликав Росію до деескалації напруженості”, – повідомляють в Білому домі.

Американський лідер також чітко дав зрозуміти Путіну, що США будуть твердо захищати свої національні інтереси у відповідь на дії Росії, такі як кібератаки та втручання у вибори.

Крім цього Байден підтвердив, що прагне побудувати стабільні та передбачувані відносини з Росією, що відповідають інтересам США, та запропонував Путіну найближчими місяцями зустрітися на вищому рівні у третій країні для обговорення всього кола питань, що стоять перед США та Росією.

Про що говорили Байден і Путін
Кібератаки і втручання у вибори
Байден чітко заявив, що Сполучені Штати будуть твердо захищати свої національні інтереси у відповідь на дії Росії. Тут йдеться про кібератаки та втручання у вибори.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ескалація біля кордонів з Україною
Президент Байден підкреслив непохитну прихильність США суверенітету та територіальній цілісності України. Він висловив стурбованість з приводу раптового нарощування російських військових в окупованому Криму та на кордонах України.

Відтак закликав Росію до деескалації напруженості.

Пропозиція зустрітися
Президент Байден підтвердив свою мету побудувати стабільні та передбачувані відносини з Росією. Однак йдеться про такі, що відповідають інтересам США.

Наостанок він запропонував найближчим часом зустрітися у третій країні. Віч-на-віч він хоче обговорити низку питань, що стоять перед США та Росією.

Що у США говорили про ескалацію на Донбасі раніше
Після того, як українська розвідка повідомила, що Росія стягує війська до кордонів України Росія стягує армію до кордону з Україною, – Хомчак попередив про загрозу, у США запевнили, що не залишать насамоті Україну у разі ескалації.
США пообіцяли Україні підтримку у протистоянні російській агресії.
Президент США Джо Байден наголосив, що нерозважливі кроки Росії можуть мати важкі наслідки.
На це у Кремлі відповіли, що не сприймають заяви Вашингтона серйозно. Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков наголосив, що начебто “Росія нікому не становить загрози”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...