facebook

Ображав, бо діти його нервували: на Львівщині вчителя оштрафували за булінг учнів

Суд на Львівщині оштрафував вчителя фізики і трудового навчання Гостинцівської школи за булінг учнів. Відомо, що 53-річний вчитель обзивав дітей образливими словами.



Булінг вчителя у школі

У матеріалах справи йдеться про те, 2 березня вчитель фізики і трудового навчання Гостинцівської школи лайливо обізвав учнів. Суд оцінив його слова як психологічне насильство.

Він ствердив, що дійсно інколи ображає дітей під час навчання, оскільки вони його деколи “нервують” і він не стримує своїх емоцій. Однак вчитель не вважає, що такі дії спричиняють дітям емоційний стрес,
– йдеться в постанові суду.

Вчитель додав, що інцидент із образою учнів трапився раніше, а зараз він вже не працює в школі. Проте, педагог планує поновитися на посаді.

Вирок суду
В суді вчитель просив обмежитись попередженням, адже покарання у вигляді громадських робіт принизить його перед оносельцями і знайомими.

Але суддя Юрій Білоус, врахочуючи докази, визнав вчителя фізики винним у булінгу учнів та призначив йому 850 гривень штрафу. Крім цього, освітянин має сплатити 454 гривень судового збору.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Останнім часом в українських школах все частіше зустрічаються випадки насильства. Читайте відповіді освітнього омбудсмена Сергія Горбачова про те, чому існує жорстоке поводження в школах та яке покарання чекає за булінг.
До слова, у Рівному до поліції надійшла заява про булінг у спортивній школі. Батьки учнів звинуватили двох жінок-тренерок у використанні неприйнятних методах тренування. Так, викладачки з плавання нібито били дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...