facebook

Сонячні панелі: як та скільки на цьому можна заробити

В Україні дедалі частіше набирає популярності альтернативна енергетика. Енергія сонця дає можливість не лише не платити за світло, але й заробити на цьому.

Про це йдеться в сюжеті НТА.

Як розповідають самі користувачі альтернативних джерел енергії, встановити сонячні панелі не важко, однак доведеться витратити час, аби зібрати усі необхідні документи.

Так, мешканець селища Брюховичі Михайло рік тому облаштував дах будинку сонячними панелями потужністю 17 кіловат.

На встановлення витратив 10 днів, а на збір усіх необхідних документів – більше чотирьох місяців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Рахунки за спожиту електроенергію мені не приходять. Це одна перевага. Окрім цього, я плачу за електрику тільки січень, лютий», – розповідає Михайло.

Встановлення панелей обійшлося чоловікові у майже 17 тисяч доларів. За рік вони виробляють 24 тисячі кіловат електроенергії.

За 12 місяців сім’я використовує лише 3 тисячі кіловат, решту – 21 тисячу – продає державі. За це щомісяця на рахунок приходить близько 8-10 тисяч гривень. За підрахунками чоловіка, за 6 років така інвестиція йому повністю окупиться і він почне заробляти.

Мешканець Пустомитів Ігор почав використовувати сонячні панелі, коли побачив їхню масовість в Німеччині. Чоловік встановив сучасні батареї на потужність 10 кіловат та витратив 15 тисяч доларів. Від держави отримує за місяць 5-7 тисяч гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...