Categories: АТО

“Нехай земля вам буде пухом” Провели в останню путь двох воїнів ЗСУ, загиблих на Донбасі. Фото

У п’ятницю, 16 квітня, на Буковині попрощалися з воїнами Збройних сил України Олексієм Мамчієм і Ярославом Карлійчуком

Першими їх пам’ять вшанували побратими з 10 гірсько-штурмової бригади, де служили обидва. Фото з церемонії оприлюднила пресслужба підрозділу.

“На щиті… Навіки у списках бригади. Назавжди в наших серцях. Ми прощаємось з двома побратимами – Ярославом Карлійчуком та Олексієм Мамчієм. Війна поповнила рахунок загублених життів. Не пробачимо. Не забудемо. Навіки з нами… Колись побачимось на небесах, браття!” – написали воїни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Після цього на центральній площі Чернівців продовжилося прощання із Мамчієм. Світлини з жалобної церемонії оприлюднило місцеве видання “Чернівецький промінь”. Аби віддати останню шану Герою, туди прийшло безліч містян, побратими воїна, рідні, друзі, духовенство та представники влади.

 

 

Через жалобні заходи поліція перекрила рух у центрі міста. Місцем останнього спочинку військового стане чернівецька Алея Слави.

На фото видно, що похорон воїна відбувався з усіма військовими почестями – труну Героя, вкриту державним прапором України, супроводжувала почесна варта.

Нагадаємо, 40-річний Олексій Мамчій загинув у зоні ООС 13 квітня внаслідок вибуху ворожої міни, яку окупанти скинули з повітря. Трагедія сталася поблизу Майорського. Чоловік служив старшим водієм зенітно-ракетного відділення зенітно-ракетного взводу військової частини А3715 (10 гірсько-штурмова бригада)

Зазначимо, що життя за Україну раніше віддав і молодший брат полеглого. Його звали Станіслав Мамчій. Окупанти вбили захисника на фронті 2016 року.

Загиблого ж Карлійчука похоронили у рідному селі Черепківці Чернівецької області. До його будинку прийшли сотні людей. Боєць загинув 13 квітня від снайперського поранення. У нього залишилися дружина та маленький син.

Ветеранка АТО та блогерка Олена Білозерська розповідала, що Карлійчук до загибелі був важкопораненй на фронті, втім тоді йому вдалося вижити. Хлопець навіть став одним із героїв її книги, яку встиг прочитати. Жінка також розповіла, що через юний вік (на початку служби у 2016 році) юнак отримав кумедне псевдо – Малий.

 

Саша

Recent Posts

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

1 годину ago

Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться

Що чекає на українців, які порушать закон До набрання чинності закону про мобілізацію залишилося не…

2 години ago

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

4 години ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

5 години ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

6 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

7 години ago