facebook

Інфекціоністка пояснила, як розпізнати новий штам коронавірусу в дітей

В Україні все більше дітей почали хворіти на коронавірус. Загалом хвороба вражає шлунково-кишечний тракт, тому батькам радять уважніше стежити за самопочуттям дитини.

Про це ТСН розповіла дитяча інфекціоністка з Кривого Рогу з 40-річним стажем Світлана Куніцина. За її словами, у дітей останнім часом фіксують важкі форми хвороби.

“У дітей, набагато частіше ніж у дорослих, фіксується ураження шлунково-кишкового тракту. Основні прояви вважаються респіраторні, за типом респіраторної інфекції з ускладненням за типом пневмонії. Але і шлунково-кишковий синдром теж вважається характерним. Якщо в дорослого населення він трапляється рідше, то у дітей набагато частіше. Іноді навіть фіксуються форми, коли респіраторний синдром взагалі відсутній, а проявляється тільки травними розладами“, – наголосила лікарка.

За її словами, також у дітей, які підхопили коронавірус, можуть фіксуватися шкірно-слизові зміни:

червоні щоки,
виражений кон’юктивіт,
почервоніння очей і набряк повік,
висипання на шкірі,
“полуничний язик”.

Окрім того лікарка наголошує, що не всі діти можуть сказати про свій головний біль чи втрату нюху, тому батькам будь-який прояв респіраторного захворювання треба розцінювати як потенційну коронавірусну інфекцію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...