facebook

Українцю нарахували 70 тисяч за опалення порожньої квартири. Як таке сталося?

Киянин Микола Прокопенко отримав рекордну платіжку за опалення. Чоловікові нарахували за три місяці опалювального сезону понад 68 тис. грн.

І це при тому, що він навіть не проживав у цій квартирі, і вже кілька років перебуває за кордоном.

Про цю неприємну ситуацію пише видання “Телеграф”.

З чого все почалося?

“Київтеплоенерго” почало приписувати до моєї квартири надлишки “нібито спожитого тепла і стало виставляти відповідні рахунки. У вересні 2019-го з’явився перший “привіт” від “Київтеплоенерго”: хочуть 47 тис. грн доплати (незрозуміло за що). За січень 2021 – рахунок на суму 17 584 грн. За лютий 2021 – рекордний на 30 279 грн “, – говорить киянин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В результаті, листування електронною поштою ні до яких результатів не привели, тому Миколі довелося прилетіти в цьому році для з’ясування обставин.

Що говорять в “Київтеплоенерго”

В підприємстві повідомляють, що нарахування в платіжках за тепло вони зробили правильно і посилаються на пункт 12 постанови Кабміну №630. За словами чоловіка, в документі все розмито і розуміти його можна по-різному.

Документ підтверджує, що оплата за тепло розподіляється між усіма, у кого немає квартирних лічильників.

“Різниця розподіляється між споживачами, які не мають квартирних засобів обліку, і споживачами, які не зняли та не передали показання квартирного засобу обліку води виконавцю, пропорційно кількості мешканців квартири в разі відсутності витоків із загальнобудинкової мережі, що підтверджується актом обстеження, який складається виконавцем у присутності не менш як двох мешканців будинку”, – йдеться в документі

Як вирішити проблему?
Прокопенко звернувся до журналістів і написав заяву в поліцію. Поки вона у них на розгляді, так само як і запит в Київську міську державну адміністрацію.

“Я неодноразово пропонував “Київтеплоенерго” прийти до компромісу і цивілізовано вирішити цю ситуацію. Перерахувати мені тепло за 2019-2020-2021 роки. Тим більше, раніше “Київтеплоенерго” вже робило подібні перерахунки в інших випадках, щоправда, тоді до питання підключалося телебачення”, – зазначив киянин.

У “Київтеплоенерго” кажуть, що якщо немає лічильників опалення у квартирах, то загальна вартість опалення ділиться на всі квартири в будинку. Інших варіантів немає.

“Навіть якщо ви нічого не платите, вам все одно здійснять нарахування. І якщо немає квартирного лічильника, то перекрити опалення ви не можете. В принципі, ви взагалі нічого не можете зробити”, – відзначили на підприємстві.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...