facebook

Комаровський назвав найкращу вакцину для України

Експерт закликав у першу чергу вакцинувати працівників комунальної сфери: касирів, працівників транспорту та інших.

Найкращою вакциною для України знаменитий доктор-педіатр Євген Комаровський вважає препарат Johnson & Johnson.

Він пояснив, що в Україні спостерігається дефіцит із вакцинами, а вакцина Johnson & Johnson показує хороші результати вже при одноразовому введенні.

“Всі громадяни повинні отримати по дві дози вакцини. Думка про те, щоб не прищеплювати щеплених або не робити другу дозу, є наслідком вимушеної економії вакцини”, – цитує Укрінформ Комаровського.

Що стосується Sinovak, то вона переноситься легко, проте доти, поки не введена друга доза – імунітет вироблятися не починає. А вакцина Pfizer призначена для цілеспрямованої вакцинації найбільш вразливих верств населення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Мене запитують: що ефективніше – вакцинація або імунітет після перенесеної хвороби? Я наполягаю на тому, що імунітет, рівень антитіл, рівень клітинного імунітету, який створюється вакцинацією, набагато вищий, ніж той, який виникає після перенесеної хвороби. Особливістю коронавірусу є те, що люди, що перехворіли легкими формами або навіть без симптомів, є головним середовищем для мутації інфекції”, – уточнив Комаровський.

Експерт закликав у першу чергу вакцинувати працівників комунальної сфери: касирів, працівників транспорту та інших.

Крім того, Комаровський закликав запровадити в Україні кримінальну відповідальність за фальсифікацію медичних даних: “Маю на увазі продаж довідок про вакцинацію та проведення ПЛР-тестів на коронавірус”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...