facebook

Найменшому малюкові, якого вразив короновірус, було 18 днів віднародження(ВІДЕО)

У той час, як у суспільстві обурюються дистанційною освітою школярів, у різних містах України зазначають, що далеко не всі діти легко переносять коронавірусну хворобу. Кілька тижнів тому померла хвора дитина й у Вінниці. Більш того, на стаціонарному лікуванні в обласному центрі перебувають десятки хворих маленьких пацієнтів.

У Вінницькій обласній дитячій інфекційній лікарні в окремих боксах лікують від COVID-19 діток різного віку. За словами директорки закладу Людмили Бровінської, до лікарні потрапляють лише пацієнти з «ковідом» середнього ступеню перебігу хвороби чи у важкому стані.

Наймолодшому хлопчикові, якого госпіталізували, не було ще й місяця. Він заразився на свій 18-ий день від народження. Його врятували.

Медики зізнаються, що лікувати дітей не менш складно, ніж дорослих, адже деякі пацієнти мають доволі складний перебіг, потребують кисневої терапії, реанімаційних умов. Через складний перебіг хвороби деякі потребують введення медикаментів чи не щогодини…

Як зазначає Л.Бровінська, лікарня відчула третю хвилю епідемії, починаючи з кінця січня, а особливо у березні, коли заклад був переповненим. Так, у березні було проліковано 200 «ковідних» хворих.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами головної інфекціоністки Вінниччини Лариси Мороз, з появою нових британського та південноафриканського штамів вірусу суттєво змінилася група ризику. Якщо раніше коронавірус був більш небезпечним для людей у віці, то нині хворіють і молодь, і діти.

«Це дуже загрозлива ситуація, адже дитячий організм у своєму житті не зустрічався з вірусами, тому на штами-мутанти реагують у тяжкій формі», – пояснює професорка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...