facebook

«На хлібокомбінатах, заводах, у магазинах»: Епіфаній розповів, як освячуватимуть паски цього року

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній повідомив, що цього року у зв’язку з продовженням пандемії COVID-19 паски до Великодня освячуватимуть «на хлібокомбінатах, на заводах, у магазинах».

«Є цілі мережі магазинів, які звертаються до нас. Навіть у Києві ми делегуємо священнослужителів, які впродовж цих днів звершують освячення пасок і різних страв», – сказав Епіфаній в інтерв’ю Радіо Свобода.

Щодо богослужінь на Великдень, то, за його словами, рішення про це ухвалює кожна громада залежно від карантинної зони.

«Храми будуть відчинені. І на вулиці, наскільки мені відомо з рішення МОЗ, і є заяви МОЗ про те, що не буде таких жорстких обмежень. Богослужіння будуть звершуватися. Але зараз ми бачимо, що центральна влада передала фактично повноваження на місця. І кожна громада на місці, чи це обласний центр, чи це ОТГ, ухвалюють рішення залежно від того, в якій зоні вони перебувають. Якщо це «червона» зона, коли хвороба інтенсивно розвивається, то, звичайно, обмеження посилюються», – сказав митрополит.

Він також наголосив, що під час богослужінь потрібно дотримуватися дистанції і обов’язково одягати маски.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Звичайно, є ті, які бойкотують, намагаються не вдягати маски. Але навіть під час звершення богослужінь у нашому кафедральному Михайлівському Золотоверхому соборі ви можете побачити, що 99% тих, які беруть участь у богослужінні, одягнені в маски. Під час богослужіння, коли я бачу, що хтось без маски, то я оголошую, що, будь ласка, зверніть увагу, тому що це дуже важливо. Ми є центральним кафедральним собором. З нас беруть зразок. Якщо ми цього не будемо робити, то відповідно не зможемо вимагати від інших», – сказав Епіфаній.

23 квітня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров’я України не запроваджуватиме додаткових обмежень на Великдень, але закликав дотримуватися карантинних норм: зберігати дистанцію і носити маску.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...