facebook

“Мамо, я живий?”: що розповів 14-річний підліток, якого вдарила блискавка (відео)

“Малий збирався залазити на воза. У цей момент вдарила блискавка. Їх порозкидало, кінь насмерть відразу. Малого вдарило в голову”, — розповідає матір Ірина Ярисалова.

Напередодні у селі Сновидовичі на Рівненщині від удару блискавки постраждали двоє людей – 31-річний чоловік та 14-річний хлопчик.

Школяр Олексій Ярисалов перебуває в обласному опіковому центрі. У п’ятницю, 23 квітня, підлітка сюди доправили з районної лікарні. Під відділенням чергує матір. Розповідає, син допомагав двом старшим знайомим садити малину на полі. Налетіла стихія і всі вирішили їхати підводою додому.

Усі втратили свідомість. Першим до тями прийшов чоловік, якого відкинуло ударом. Зателефонував рідним Олексія. До приїзду батьків хлопчик уже прийшов в себе, але був у шоковому стані.

Жінка згадує, що він постійно повторював: “Мамо, я живий?”. Кажу: “Так, живий, все буде добре!”. Я ще не бачила обсягів обпалення шкіри, а він був шокований, не розумів, не відчував болю, нічого”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

31-річному чоловіку з компанії блискавка обпекла лише руку. А юнаку завдала найскладніших травм. У нього вражені верхні та нижні кінцівки. Загальна сума опіків тіла — 35 відсотків. Пацієнт нині знаходиться в середньому ступені тяжкості, стабільний.

“На його користь грає молодий вік”, — каже лікар опікового центру Олександр Гузоватий.
Загрози життю немає. Олексій вже переніс одну пересадку шкіри. На понеділок призначена друга операція.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...