facebook

11-річний школяр з Харкова вивчив англійську на рівні викладача університету

Харків’янин Лев Бондаренко у 11 років знає англійську на найвищому рівні. Це довів міжнародний мовний іспит Кембриджського університету, який хлопець склав на С2 — як у носія.

Лев вчиться у сьомому класі, на іспиті такого рівня екзаменатори здивувалися його появі, говорить хлопець.

“Подумали, може, я не туди прийшов, може в мене на інший рівень: В1, А2 або В2 екзамен. Але я прийшов на С1 і з’ясувалося, що правильно. Вивченню англійської я, можна сказати, приділяю багато часу, тому що проводжу увесь цей час спілкуючись з іноземцями, дивлюся відео англійською, граю в ігри англійською”, — говорить хлопець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лев з дитинства мав схильність до мов, говорить мама хлопця, яка викладає англійську.

“Мова не повинна бути метою. Біологія чи квантова фізика, історія — я знаю, він цікавиться, дивиться YouTube-канали. Там же лексика дуже складна”, — розповідає Ольга Звянцева.

До іспиту Кембриджського університету Лев пройшов два пробних. Змалечку хлопець встановив три національних рекорди — почав читати у 2,5 роки. Розповідає, вже заробляє кишенькові кошти за викладання. Але мріє про іншу професію.

“Я намагаюся вчити ще й інші мови. Якщо я їх вивчу — я зможу працювати в ООН, літати до інших країн на роботу. Я б хотів бути морським біологом, плавати на якихось дослідницьких суднах”, — говорить Лев.

Нині Лев вчить японську мову.

Чи є Лев наймолодшим знавцем англійської в Україні на такому рівні серед тих, хто складав мовний іспит, має підтвердити експертиза. Тоді це може стати його четвертим рекордом, розповіла Суспільному керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...