facebook

Вони сильно змінилися: лікар розповіла про нові симптоми COVID-19

Симптоми коронавірусу у пацієнтів в Україні сильно змінилися з початку пандемії.

Про це розповіла епідеміолог, в. о. гендиректора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко у програмі «Сьогодні День» на телеканалі “Україна 24”.

Так, деякі люди описують симптоми COVID-19 у вигляді нудоти і розладу стільця.

«Не можна сказати, що абсолютно ніхто сьогодні не скаржиться на відчуття відсутності запаху або смаку. Але частина людей, що потрапляють в лікарні, розповідає про підвищення температури, загальну слабкість, відчуття нестачі кисню, і людина розуміє, що вдома, самостійно, не розбереться, а лікування вимагає додаткової кисневої підтримки», – розказала лікар.

Медик зазначила, що при незначних симптомах людина все одно повинна залишатися вдома.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Є люди, у яких протягом легке або середньої тяжкості, у когось проявляється нудота, у когось біль в животі, рідкий стілець, незначне підвищення температури тіла, кашель. Але через те, що сатурація нормальна і не потрібно додаткової кисневої підтримки, людина може залишатися вдома», – розповіла вона.

Також медик повідомила, що у багатьох коронавірус проявляється всього 1-2 симптомами. Це може бути слабкість і головний біль.

«У частини людей начебто немає ніяких симптомів, крім вираженої слабкості і запаморочення, вони знаходяться вдома на самоізоляції. Останнім часом в Україні та у Львівській області, зокрема, зустрічався британський штам, з ним пов’язують більш високу заразність, менший інкубаційний період», – розповіла вона.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...