facebook

Сьогодні блаженніший Святослав святкує день народження: цікаві факти з життя патріарха

Святослав Шевчук народився 5 травня у Стрию.

“Я народився в місті Стрий на Львівщині. Це таке своєрідне і цікаве місто. Цікаве своєю історією, а зокрема тими людьми, яких Господь Бог поставив біля мене в той час. Моя мама була вчителем музики, а батько – державним службовцем і працював на залізниці. Крім того, великий вплив на мене, на мою уяву справили дідусь і бабуся. Моя мама майже все своє життя пропрацювала в музичній школі і була викладачем класу фортепіано. Якщо говорити про перші спогади, то вони пов’язані з фортепіано. До нас додому приходили учні і постійно лунала музика. Навіть коли моя мама займалася справами домашніми, наприклад, готувала їжу на кухні, то завжди в сусідній кімнаті грали студенти на фортепіано”, – говорить про своїх батьків сам Блаженніший.

Багато про Церкву він довідався від своїх бабусі та дідуся, які стали для нього “ходячою енциклопедією історії як Церкви, так і народу. “Вони мали на мене великий вплив, через них я увійшов у життя Церкви”, – згадує владика.

Цікаві факти з життя Блаженнішого Святослава

У дитинстві Святослав захоплювався розведенням голубів та фотографією.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Колекціонує вина. Має кілька сотень пляшок цього напою. “Як їжджу по світу, привожу по дві пляшки. Одну в колекцію, другу – ​попробувати при нагоді”. Але сп’янілим був лише один раз у житті. Під час практики в медучилищі на одній зі змін довелося прийняти 10 пологів поспіль. Тоді від кави і шампанського “на дні” “трохи закрутилася голова”.

Владика Святослав рукоположив у священики свого молодшого брата Всеволода.

Грає на скрипці. Зазвичай бере її до рук, коли ніхто не чує. Улюблений композитор – ​Антоніо Вівальді.

Так, я закінчив дитячу музичну школу в Стрию. Оскільки для мене фортепіано до певної міри було відоме, а скрипка була загадкою, таємницею, тому я зацікавився нею. Моєю вчителькою була рідна мамина сестра

Має 6 похресників, але через брак часу майже з ними не бачиться, через що картає себе.

Дід Блаженнішого Святослава був лісничим у митрополита Шептицького.

Улюблений напій – ​жербамате. За дією схожий на каву, навчився його пити в аргентинських українців. Кави не вживає.

Вимагає якісного церковного співу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...