facebook

Життя маленької українки опинилося на волосині після укусу змії: “Доставили в реанімацію” ВІДЕО

У реанімацію після укусу гадюки потрапила 6-річна дівчинка

Інцидент стався в Енергодарі Запорізької області, коли дитячий будинок сімейного типу виїхав на природу, повідомляє ТСН.

Дорослі вирішили розважити дітей, і поки розгортали намети, ті помітили змію, яка висіла на дереві. Діти стали сперечатися, хто з них найхоробріший і зможе торкнутися змії.

Першою зважилася підійти до змії 6-річна Софійка і тільки вона простягнула руку — отримала укус за палець. Її життя опинилося на волосині. Дівчинку у важкому стані доставили в реанімацію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Там дитині вчасно ввели спеціальну ін’єкцію і провели детоксикацію після зміїної отрути. З реанімації дівчинку вже перевели до загального відділення, зараз їй набагато краще.

Завідувач хірургічним відділенням Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні Володимир Лебединський розповів, що набряк в динаміці у неї зменшився, немає такої вже напруги м’язового шару, тому лікарям не довелося робити великі хірургічні втручання.

Варто відзначити, що при укусі змії необхідно відразу ж почати енергійне відсмоктування ротом отрути з ранки. Для цього треба стиснути зубами тканину, навколишню ранку, видавлюючи і одночасно висмоктуючи її, а витягнуту рідину швидко спльовувати. Продовжувати цю процедуру протягом 15-20 хвилин.

Не забудьте: не можна відсмоктувати отруту тому, у кого на губах і в порожнині рота є тріщини.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...