Супрун і Омелян відмовляються від обраних держсекретарів

Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун і міністр Інфрастурктури Володимир Омелян відмовляються працювати із держсекретарями і вимагають вдосконалення конкурсу на посаду держсекретаря міністерства.

Про це вони заявили на прес-конференції у понеділок.

 

“Ми маємо факт спроби реваншу, що ось тут буде гарна стіночка, назвемо їх реформаторами. А тут будуть державні секретарі, які будуть займатися, як вони називають “бізнесом”. Ми хотіли попередити громадськість, що ми не будемо ширмою і ніхто бізнесом за нашими спинами займатися не буде”, – сказав Омелян.

Він заявив, що на рівні Кабміну вже піднялася дискусія, щодо того, як проходить відбір кандидатів у держсекретарі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ця процедура (конкурс держсекретарів – ред.), яка відбувається не зовсім удосконалена. Ми бачимо, як подають документи люди, які були в уряді і бувшого президента Януковича, і були не лише там, але і які були у нашому міністерстві були звільненні через непрофесійність”, – сказала вона.

“Зараз проходять комісію кандидати на держсекретаря МОЗ. Ті які подалися – різні. Одні є керівниками фармкомпаній, інші – керівники приватних страхових компаній, інші – люди, які були звільненні через непрофесійність, але чомусь вони пройшли до етапу тестування”, – сказала вона.

Супрун заявила, що “ті кандидати, які зараз подаються не зовсім виконують необхідні вимоги”.

“Наполягаю на тому, щоб ми не тільки дивилися на закон про держслужбу, а також і закон про люстрацію. Ті, які працювали і далі працюють в міністерствах. Ми повинні на них подивитися, ким вони працювали, як довго, і якими були їхні завдання в той час коли вони працювали”, – сказала Супрун.

Вона заявила проблему вибору держсекретарів констатують окремі міністерства, зокрема Інфраструктури, і громадські організації.

“Ми наполягаємо, що це правильні закони… але ми мусимо удосконалити цей процес і разом в уряді, разом з нашими партнерами будемо працювати разом з комісією, щоб ми мали тих держсекретарів, які будуть нам допомагати змінювати цю країну”, – сказала вона.

Як відомо, міністр інфраструктури Володимир Омелян був здивований результатами конкурсу на посаду держсекретаря міністерства, згідно з яким переможцем став Андрій Галущак, юрист Владислава Каськіва.

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Андрія Галущака державним секретарем Міністерства інфраструктури.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

7 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

7 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

10 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

11 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

13 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

15 години ago