facebook

“Нападників було восьмеро, а в поліції заявили, що п’ятеро”, – Сергій Стерненко про справу АТОвця з Тернопільщини (відео)

На власному Ютуб каналі Сергій Стерненко, український громадський діяч, відеоблогер та представник одеського обласного осередку “Правого сектору” засудив дії поліції щодо 24-річного мешканця Тернопільщини Андрія Пекельного, якого правоохоронці звинуватили у вбивстві. 

За словами Стерненка, ця подія є кричуща та несправедлива.

“Днями відбулась кричущо несправедлива подія – ветерану АТО Андрію Пекельному повідомили про підозру та відправили під домашній арешт за самозахист від 6 (!) нападників. Тільки після масового обурення громадян система дала задню. Бо розголос працює, – відзначив Сергій Стерненко”.

До того ж у своєму зверненні, активіст опублікував відео, на якому видно, як в ту жахливу ніч – 2 травня, у селі Глищава, Теребовлянського району, восьмеро осіб женуться за Андрієм Пекельним, а він втікає додому від нападників.

“В нас немає правоохоронної ситеми, тому що у нас держава думає не про те, як захистити громадянина, а думає, як в кращих “совкових” традиціях покарати громадянина, за те, що він має нахабність захищати своє життя, – наголосив Сергій Стерненко. – Міністерство внутрішніх справ написало пост з коментарем Авакова, який вважає, що підозра атовцю, який захищався була необгрунтована, що слідчі звернуться до суду з клопотанням скасування його домашнього арешту і слідство тепер взагалі заберуть з Тернопільщини до Головного слідчого управління Національної поліції України. При цьому, що поліція раніше повіломляла, що нападників було шестеро, ми взагалі бачили як бігли восьмеро осіб, а МВС потім взагалі написали, що нападників було п’ятеро і я нагадаю, що нікому з цих нападників про підозру не повідомили”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Стерненка, Арсен Аваков, навіть у цій ситуацій умудрився порушити закон.

“Тому що змінювати підслідність у даному випадку може тільки Генеральний прокурор, або його заступники, а Арсен Аваков не є Генеральним прокурором, чи його заступником, – сказав Стерненко. – І якщо сам Міністр внутрішніх справ сказав, що все це було несправедливо, що підозра була необгрутнотвана тощо, тоді виникає логічне пиання, а що буде зі слідчими, які вели цю справу, що буде з прокурорами, що буде із суддею, який оцінював усі ці докази, бачив ситуацію і все одно відправив хлопця на цілодобовий домашній арешт.Може є все ж таки якісь принципи в МВС і таки цих поліціянтів і інших осіб, причетних до переслідування невинної особи – покарають?! Жартую звісно – не покарають – максимум – випишуть премії”.

Як відзначив активіст, якби не розголос, якби не коментарі тисячі громадян, якби не увага суспільства та медіа до цієї очевидно несправедливої справи, то все так би і залишалося і надалі би переслідували Андрія і казали, що він жахливий вбивця, який не мав права захищати своє життя.

“Тепер є маленька надія на справедливість, – підсумував Сергій Стерненко. – Українці позбавлені нормального права захищати своє життя. Точніше право є, але на практиці поліція та прокурори тільки карають нас за те, що ми захищаємо своє життя та здоров’я. На практиці, якщо ти захищася то тебе будуть переслідувати “продажні” прокурори та “мусора” тому що так працює система. І поки ми цю систему не змінимо, так все буде відбуватися і надалі”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...