facebook

Штраф до 2,5 тис. грн: МВС нагадало про заборону георгіївських стрічок, прапорів СРСР та свастики

У День пам’яті та примирення та напередодні Дня перемоги над нацизмом Міністерство внутрішніх справ України нагадало про заборону на використання символіки тоталітарних режимів.

Про це йдеться на фейсбук сторінці МВС України.

До них зокрема належать червоні прапори з символікою СРСР, свастика та георгіївські стрічки.

Ці символи заборонені в нашій державі відповідно до закону Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки. Парламент ухвалив цей закон у 2015 році.

У МВС нагадують, що за незаконне використання таких символів передбачена відповідальність:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

адміністративна — стаття 173−3 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначає, що виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки тягне за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення — тобто від 850 до 2550 грн;

кримінальна — стаття 436 -1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) карається позбавленням волі на строк до 5 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...