facebook

Чи скоротять вчительські надбавки

Таку інформацію повідомили у спільному зверненні міністерства та профспілки з приводу необхідності вирішення проблем, що виникають у територіальних громадах областей у зв’язку із зменшенням розміру надбавки за престижність праці для педагогічних працівників.

У зверненні листі, що отримують звернення від колективів вчителів, у яких повідомляється, що на сесіях місцевих рад приймаються рішення про зменшення відсотка надбавки за престижність праці для шкільних педагогів з 30%-20% до 5% від ставки заробітної плати. Також у листі зауважили, що для обчислення освітньої субвенції у 2021 році було застосовано показник середнього розміру надбавки за престижність педагогічної праці у розмірі 25% від ставки заробітної плати вчителя вищої категорії, що в цілому має забезпечити 30% надбавки вчителям усіх кваліфікаційних рівнів.

Тому, Профспілка працівників освіти та Міністерство освіти висловили сподівання у забезпеченні трудових прав учителів на місцях з метою збереження для педагогічних працівників надбавки за престижність праці в повному обсязі. «Розраховуємо на Ваше сприяння у забезпеченні трудових прав педагогічних працівників з метою збереження для них надбавки за престижність праці в повному обсязі та недопущення порушень норм законодавства про встановлення розміру такої надбавки керівником закладу загальної середньої освіти за погодженням з виборним профспілковим органом», – зазначають автори звернення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...