facebook

В Україні подорожчає алкоголь: на скільки накрутять ціни

В Україні подорожчають алкогольні напої, але ненабагато. Ціна в магазинах істотно не зміниться. Вартість підвищиться на 6-7%.

Про це розповів в ефірі програми «Зворотній зв’язок« на телеканалі Україна 24 експерт ринку алкогольних напоїв Ігор Товкач.

«Думаю, що споживання не зменшиться у зв’язку з прийняттям даної постанови, тому що зміна ціни на полиці не буде кардинальною. 6%, 7% − це не кардинальні зміни», − сказав Товкач.

Експерт повідомив, що частка нелегального ринку в Україні становить 52-54% від усього споживаного людьми алкоголю.

«Якщо рухатися просто за відсутності антиалкогольних програм, як це роблять всі країни, то, збільшуючи ціну, ми просто будемо збільшувати частку тіньового алкоголю», − пояснив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що Міністерство розвитку економіки торгівлі та сільського господарства пропонує підвищити мінімальні ціни на алкоголь. Зокрема, готує проект відповідної постанови.

У пояснювальній записці йдеться, що нинішній розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкоголь ввели ще у вересні 2018 року. Але з урахуванням зростання цін на сировину, енергоносії та витрат на оплату праці необхідно їх відкоригувати.

Таким чином, пропонується підвищити мінімальні роздрібні ціни на:

горілку та лікеро-горілчані вироби − на 6,2%

віскі, ром і джин − на 5,9%

коньяк і бренді − на 5,5%

виноробну продукцію, сидр, Перрі (вміст спирту не більше 8,5%), вермути і виноградні вина з додаванням екстрактів − від 8,2 до 34,2%

ціни на вина виноградні натуральні, ігристі вина і газовані винні напої не змінюються.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...