facebook

Зеленський обіцяє продовжити “мінусувати” олігархів, поки в країні не залишиться тільки великий бізнес

Після того як на цьому тижні правоохоронці вручили підозру, а суд відправив під домашній арешт народного депутата Віктора Медведчука, Президент Володимир Зеленський обіцяє продовжити “мінусувати” олігархів.
Про це він написав у колонці для видання “Фокус”.

“Вперше за багато років в Україні не збільшилася, а зменшилася кількість олігархів. Мінус Медведчук. Він був позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно на шкоду країні. Будуть ще мінуси, поки всі олігархи не стануть просто великими бізнесменами”, — пише Президент.

Так, за його словами, на даному прикладі можна побачити, що таке “статус олігарха”. “Якщо у таких осіб забрати сконцентрований медіаресурс, коли в них немає вже непрозорого доступу до стратегічних активів і коли немає „даху“ в Києві, більше нічого вони забрати у держави не можуть. І послаблювати державу не можуть у протистоянні за наш суверенітет”, — зазначає Глава держави.

Також він додав: сенс політики деолігархізації в тому, щоб Україна стала конкурентною в світі.

Президент зазначив, що найближчим часом суспільству буде представлений “фундаментальний законопроект про деолігархізацію, який зафіксує системний погляд” на проблему.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Нам дуже потрібні максимальна прозорість економічних відносин, недопущення деструктивних концентрацій ресурсів та рівність всіх громадян перед законом і судом. Поки цього не було, країна десятиліттями рухалася до статусу бідної в Європі. Ми це забезпечимо — і Україна зможе перейти до стабільного економічного зростання протягом десятиліть, нарешті, вирішить зокрема, і проблему бідності”. — обіцяє Зеленський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...