facebook

Ворог на Донбасі вдарив по ЗСУ із мінометів: поранено воїна

Збройні формування Російської Федерації за минулу добу 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Вони обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених мінометів, протитанкових гранатометів.

Унаслідок дій ворога один український захисник отримав поранення, йому оперативно надали медичну допомогу й відправили до лікувального закладу. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний, інформує штаб ООС на сторінці у Facebook. Відомо, що російські найманці за добу втратили 10 осіб.

Зокрема, впродовж 15 травня російсько-окупаційні війська стріляли в бік позицій ЗСУ:

неподалік Водяного – із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем;

тричі поблизу Пісків – із мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

двічі в напрямку Новгородського – з мінометів 120-го та 82-го калібрів;

біля Широкиного і Невельського – з мінометів 82-го калібру;

двічі в передмісті Старогнатівки – з озброєння бойових машин піхоти, стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів;

поблизу Опитного – з великокаліберних кулеметів і ручних протитанкових гранатометів;

біля селища Гладосове – зі станкових протитанкових гранатометів;

двічі неподалік Мар’їнки – з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань РФ Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Крім цього, станом на 07:00 неділі, 16 травня, було зафіксовано ще одне порушення “тиші” – поблизу Новотошківського ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил.

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) у Telegram-каналі уточнив, що втрати російсько-окупаційних військ за 15.05.2021 р. становили 10 осіб:

безповоротні (“200”) – 3 (1 – 11 ОМСП 1 АК, не бойовий, імовірно, підрив на НВП; 2 – 4 ОМСБр 2 АК, не бойові, підрив на НВП);

санітарні (“300”) – 7 (3 – 4 ОМСБр 2 АК, не бойові, підрив на НВП (один із них – імовірно, заступник командира бригади з озброєння); 3 – 2 ОМСБр 2 АК, не бойові, підрив на НВП; 1 – 11 ОМСП 1 АК не бойовий, необережне поводження зі зброєю).

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...