Categories: Освіта

Якість шкільної освіти в містах і селах має бути однаково високою – Разумков

Якість шкільної освіти у містах та у сільській місцевості має бути на однаковому високому рівні.
На цьому наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час відвідання Міжнародного дитячого табору “Артек” на Київщині, повідомляє Укрінформ.

Голова ВР ознайомився з роботою навчальних лабораторій Інноваційного освітнього центру, взяв участь у презентації культурно-освітнього проєкту «100 Перемог України очима артеківців».

Спікер відзначив інноваційні підходи в навчанні, можливість проводити дослідження. Він також зауважив, що такі методи важливо впроваджувати у різних закладах освіти.

“Ті напрацювання, що є в “Артеці”, ми будемо намагатися впроваджувати в інших школах. Тим більше, фактично більша частина з них зараз в онлайні. І цю інформацію можна використовувати в будь-якому населеному пункті, де є інтернет”, – зазначив він.

Глава парламенту висловив сподівання, що невдовзі ситуація з COVID-19 стабілізується, і школярі повернуться до навчання у звичному форматі, який, на його думку, є ефективнішим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас Разумков відзначив, що онлайн-уроки дадуть змогу поліпшити якість навчання в сільській місцевості, де не завжди вистачає вчителів та технічних засобів. “Там треба впроваджувати онлайн-уроки, залучати більше технічних можливостей для того, щоб урівнювати баланс між селом та містом”, – вважає він.

Голова ВР поспілкувався з представниками дитячого самоврядування і дитячими співдружностями. Зараз у дитячому таборі триває тематична зміна “Освітні інновації та технології”, учасниками якої стали 750 дітей пільгових категорій з усієї України.

“Мені дуже приємно, що саме таке майбутнє зростає в Україні: освічені, цілеспрямовані, глибокі діти та підлітки. Зараз вони учні, а вже за кілька років почнуть реалізовувати себе у різних галузях. І ми маємо робити все для того, щоб вони зростали щасливими, успішними та пов’язали своє майбутнє з Україною”, – наголосив Разумков.

Христина

Recent Posts

Штрафи за ухилення від мобілізації зростуть у 30 разів: скільки доведеться платити

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення…

58 хв. ago

“Надбавки для пенсіонерів вже з 1 травня”: з’ясувалося, як тепер виплачуватимуть пенсії українцям

З 1 травня українці отримають деякі надбавки до пенсії автоматично. Їм не треба буде звертатись…

2 години ago

Україну накриє холодрига: синоптик назвав дату нового похолодання

Погода в Україні буде малохмарною та комфортною, але ночі будуть прохолодними, попередив синоптик. Після холодної…

4 години ago

Виплату пенсій закінчено – все: у Кабміні звернулися до людей з важливим попередженням

Що потрібно знати У ПФУ розповіли про фінансування пенсій за квітень У Пенсійному фонді України…

13 години ago

Сум і біль. Прикарпаття втратило на війні ще десятьох Захисників України

Героям російсько-української війни, які віддали своє життя за Батьківщину, було від 20 до 49 років.…

14 години ago

“Потужна негода суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -15 градусів, дощ і снігопад?

Наближається завершення другого місяця весни. За історію спостережень синоптики фіксували у квітні навіть мороз у…

15 години ago