facebook

Держпраці роз’яснила, для яких категорій працівників медогляд є обов’язковим

Перелік працівників, які мають проходити медогляд

Проходити медогляд зобов’язані працівники:

зайняті на важких роботах;

роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці;

на роботах, де є потреба у професійному доборі;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

особи віком до 21 року (незалежно від професії та виду професійної діяльності).

Обов’язкові медогляди працівників певних категорій роботодавець зобов’язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (упродовж трудової діяльності) медоглядів працівників (ст. 17 Закону «Про охорону праці»). За результатами періодичних медоглядів, у разі потреби, роботодавець повинен забезпечити проведення відповідних оздоровчих заходів.

Роботодавець має право в установленому законом порядку притягнути працівника, який ухиляється від проходження обов’язкового медогляду, до дисциплінарної відповідальності, а також зобов’язаний відсторонити його від роботи без збереження зарплати.

Роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок позачерговий медичний огляд працівників: за заявою працівника, якщо він вважає, що погіршення стану його здоров’я пов’язане з умовами праці; за своєю ініціативою, якщо стан здоров’я працівника не дозволяє йому виконувати свої трудові обов’язки. За час проходження медогляду за працівниками зберігаються місце роботи (посада) і середній заробіток.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...